Artikler om Personligt lederskab

Lederrollen er ikke en rolle, man kan tage af og på, men et stærkt personligt anliggende. Det er grundessensen i en troværdig leder at vide, hvad man står for og vide, hvor man vil hen. Når samarbejdet skal opbygges, når medarbejderne skal motiveres og engageres, er der brug for at styrke evnen til at forstå andre mennesker, at blive forstået på den måde, man gerne vil og have indsigt i egne og andres reaktionsmønstre. Evnen til at forstå og regulere følelser i sig selv og andre er blevet en eftertragtet ledelseskompetence.

At lede handler om evnen til at skabe følgeskab, og det er ikke noget, du alene får på grund af en titel. Ledere må investere sin person, hvis ledelsesopgaven skal lykkes under de foranderlige vilkår, mange organisationer skal agere i.

Der er mange forskellige perspektiver og syn på, hvad personligt lederskab er. På Lederweb har vi samlet artikler, værktøjer og filosofiske indspark, der kan give inspiration og skabe refleksion og gøre dig klogere på dit personlige lederskab. • Personligt lederskab
Viser 5 / 190
Ingen resultater.
 • 11 spørgsmål til forandringsledelse

  Hvad er visionen med forandringen? Hvilke udfordringer vil vi møde? Artiklen præsenterer 11 fokusområder, som er afgørende, at du som leder forholder dig til i forbindelse med ledelse og kommunikation under forandring.

  Læs mere
 • Hvad adskiller gode ledere fra dårlige?

  Er du en menneskekender, der ser hver medarbejders styrker, eller er du for sen med anerkendelse og har detsvært med konflikter? Læs her om tre ting gode ledere gør, og tre ting dårlige ledere gør.

  Læs mere
 • Fra kollega til leder: De 6 faldgruber

  Dine tidligere kolleger er blevet dine nye medarbejdere. Det er en af de største udfordringer for nye ledere. Udnævnelsen fra kollega til leder åbner døren for nye muligheder, men også for mange faldgruber og konflikter.

  Læs mere