Artikler om Personligt lederskab

Lederrollen er ikke en rolle, man kan tage af og på, men et stærkt personligt anliggende. Det er grundessensen i en troværdig leder at vide, hvad man står for og vide, hvor man vil hen. Når samarbejdet skal opbygges, når medarbejderne skal motiveres og engageres, er der brug for at styrke evnen til at forstå andre mennesker, at blive forstået på den måde, man gerne vil og have indsigt i egne og andres reaktionsmønstre. Evnen til at forstå og regulere følelser i sig selv og andre er blevet en eftertragtet ledelseskompetence.

At lede handler om evnen til at skabe følgeskab, og det er ikke noget, du alene får på grund af en titel. Ledere må investere sin person, hvis ledelsesopgaven skal lykkes under de foranderlige vilkår, mange organisationer skal agere i.

Der er mange forskellige perspektiver og syn på, hvad personligt lederskab er. På Lederweb har vi samlet artikler, værktøjer og filosofiske indspark, der kan give inspiration og skabe refleksion og gøre dig klogere på dit personlige lederskab. • Personligt lederskab
Viser 5 / 191
Ingen resultater.
 • 11 spørgsmål til forandringsledelse

  Hvad er visionen med forandringen? Hvilke udfordringer vil vi møde? Artiklen præsenterer 11 fokusområder, som er afgørende, at du som leder forholder dig til i forbindelse med ledelse og kommunikation under forandring.

  Læs mere
 • God ledelse motiverer og sikrer, at organisationen når sine mål. Foto: Pixabay.com

  Hvad adskiller gode ledere fra dårlige?

  Er du en menneskekender, der ser hver medarbejders styrker, eller er du for sen med anerkendelse og har detsvært med konflikter? Læs her om tre ting gode ledere gør, og tre ting dårlige ledere gør.

  Læs mere
 • Ved du hvordan du virker på andre?

  Hvordan virker du på dine medarbejdere? Hvad er dine særlige styrker som leder? Og hvor skal du arbejde med at dosere dig selv i samarbejdet med andre? Få her et værktøj, der giver dig selvindsigt og viser vej til, hvordan du bruger dine styrker rigtigt.

  Læs mere