Bøger om ledelse

Processer og forandringer

Proceskonsulenter skal vide, hvordan man styrer og leder forandringer i senmoderne organisationer. Bogen given en gennemgående model for proceskonsulentens arbejde, roller, opgaver og beslutningssituationer.

– Proceskonsulenten på arbejde i organisationen

Proceskonsulenter skal vide, hvordan man styrer og leder forandringsopgaver og forandringsprocesser i senmoderne organisationer. I bogen vises dette gennem en klar og gennemgående model for proceskonsulentens arbejde, roller, opgaver og beslutningssituationer.

Det særlige ved proceskonsulenter er, at de oftest ikke har den formelle bemyndigelse til at varetage forandringsprocesserne. Det forventes, at de ved hjælp af kommunikationsredskaber og procesmodeller formår at kunne time og tilrettelægge forandringsprocesser og formidle forandring på en måde, der fremmer deltagernes forståelse af den som noget positivt og ønskværdigt.

Bogen viser, hvordan proceskonsulenten arbejder med en velbeskrevet opgave og løser den i forhold til opgavens praktiske udformning og dens ansvarsmæssige placering. Vi ser også på proceskonsulentens egen placerings- og kommunikationsopgave og det at engagere forskellige aktører, som måske ikke har helt den samme interesse i forandringen. Endelig ses der også på de metodiske virkemåder og (mellem)menneskelige omstillingsprocesser, som bringer forandringen i fokus og fremmer deltagernes forståelse for forandringen.

Bogen er skrevet til videregående uddannelser på diplom- og masterniveau samt andre efteruddannelser, hvor processer og forandringer i organisationer indgår som en del af uddannelsen. Men også organisationskonsulenter og ledere i almindelighed kan have udbytte af bogen.

Om forfatteren

Preben Moeslund er cand.scient.pol. og exam.oecon. fra Aarhus Universitet. Han har været leder i den offentlige sektor og har med eget firma i de seneste 20 år været konsulent, coach og kursusholder for offentlige og private virksomheder.

ForfatterPreben Moeslund
ForlagHans Reitzels Forlag
År2016
Sider256
Pris300 kr
ISBN9788741265322

Andre læser også