Bøger om ledelse

Projektledelse, magt og mennesker

Denne bog handler om projektledelse og magt. Det er menneskene i projekter, der skaber resultaterne, og du skal som projektleder orkestrere de magtrelationer, der er mellem dem indbyrdes, og mellem dem og dig. Du skal kende din og den enkeltes magtbase, du skal kunne aflæse relationerne og de magtformer, der tages i anvendelse, og så skal du skabe musik ud af det hele.

Bogen giver dig et sprog for et begrebsapparat om magt og de organisatoriske relationer omkring projektet. Ethvert projekt starter med en beslutning, som tjener nogle interesser, men tilsidesætter andre. Uanset hvilken projekttype, der er tale om, så vil løsningen medføre, at nogle mennesker skal ændre adfærd, ofte imod deres vilje. Når man ved, at projekter er store investeringer med strategisk indflydelse på fremtiden, er det en gåde, hvordan magt ofte overses som en del af projektlederens værktøjer.

Bogens undertitel er valgt, fordi ledere i 500 år har læst Machiavelli og hans usentimentale råd om, hvad du bør gøre, når du skal lede andre. I forlængelse heraf gennemgår denne bog i første kapitel de vigtigste magtteorier og sætter dem i relation til projektledelse. De følgende kapitler går i dybden med Machiavellis råd til fyrsten – men i en version, hvor rådene er oversat til moderne praktisk projektledelse.

Som supplement til teksten, indeholder bogen QR-koder, der giver adgang til videoer, checklister og værktøjer.

Målgruppen er projektledere, programledere og ledere af forandring. Det gælder også ledere i agile udviklingsopgaver f.eks. release train engineer, product owner eller scrum master.

Om forfatteren: John Ryding Olsson har som partner været med i opbygningen af Implement Consulting Group fra starten i 1996. Han er hovedforfatter på bøgerne: Power i projekter og portefølje, Half Double og Projektlederskab – effekt til tiden.

ForfatterJohn Ryding Olsson
ForlagDjøf Forlag
År2022
Sider336
Pris395 kr
ISBN9788757452792

Andre læser også