Bøger om ledelse

Projektlederskab – Effekt Til Tiden

Projektarbejdsformen er i rivende udvikling. De nye koncepter fokuserer på lederskabet – projektlederskabet.Bogen kan betragtes som en overbygning til de mange projektbøger, der findes.

Projektarbejdsformen er i rivende udvikling. Alle de nye koncepter fokuserer på værktøjer, metoder og principper. Det er en forholdsvis rationel tilgang til projektledelse, hvor succes er defineret som leverance til tiden og på budget. Hvis vi skal videre, er vi nødt til at se på lederskabet – projektlederskabet.

Projektlederskabet – effekt til tiden sætter fokus på to væsentlige temaer:

  • Effekt. Vi gennemfører projekter for at opnå effekt. Derfor stopper projektet ikke ved leverancerne, men først når de ønskede effekter er opnået. Projektledelse handler om at lede hele business casen, både omkostningerne og i høj grad også indtægterne.

  • Lederskab. Effekt kræver, at man kan skabe enighed – en fælles vision og at man kan skabe følgeskab. Ud over leverancerne skal projektet skabe de nødvendige kompetencer og den ønskede adfærdsændring hos medarbejderne, først derefter ses den forretningsmæssige effekt.

Nye krav til projektlederen

Betingelserne for at udføre projektledelse har ændret sig, ligesom organisationer og projektledere er blevet mere modne og erfarne. Det stiller nye forventninger til projektlederens lederegenskaber. Bogen tager fat i lederrollen og kan betragtes som en overbygning til de mange projektbøger, der findes.

ForfatterJohn Ryding Olsson
ForlagDjøf Forlag
År2016
Sider551
Pris495 kr
ISBN9788757422245

Andre læser også