Bøger om ledelse

Protreptik

Med denne bog afrunder Ole Fogh Kirkeby sit mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition. Bogen er en teoretisk indføring og en brugsbog med eksempler på, hvordan man gennemfører protreptiske dialoger.

– Selvindsigt og samtalepraksis

Med denne bog afrunder Ole Fogh Kirkeby sit mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition og er uomgængelig læsning for enhver, som ønsker at arbejde som protreptiker.

I bogen går Ole Fogh Kirkeby i dybden med de bærende tanker bag den nye protreptik. Læseren får således en teoretisk indføring i translokutionaritetens princip; den grundlæggende erkendelsesteori baseret på funktionen af vores indre stemmer; ordets rolle i erkendelsen og etymologiens betydning; værdiernes funktion i bevidstheden; fornuftens hierarkier og deres forhold til magt; såvel som selvets struktur og metaforik samt relationen til psykoanalysens bevidsthedsmodel.

Protreptik – selvindsigt og samtalepraksis er også en brugsbog, der gennem diverse tematikker, analyser af erfaringen af det andet menneske og eksempler på samtaler giver vejledning i, hvordan man gennemfører protreptiske dialoger. Bogen behandler en række temaer, herunder den psykologiske sans, kroppen, fortællingen, myten, allegorien, analogien, metaforen, den dialogiske begivenhed, retorikken, samtalesymmetrien og det protreptiske ethos.

ForfatterOle Fogh Kirkeby
ForlagSamfundslitteratur
År2016
Sider469
Pris399 kr
ISBN9788759324370

Andre læser også