Artikler om Psykologisk tryghed

Studier har vist, at det afgørende for et teams succes er, hvordan de interagerer med hinanden – om der er høj grad af psykologisk tryghed.

Amy Edmondson, professor på Harvard Business School, argumenterer for, at psykologisk tryghed opstår, når kulturen i et team er kendetegnet af en gensidig tillid og respekt, og hvor alle er komfortable ved at være sig selv.

Når den psykologiske tryghed er høj, er teamet bedre til at videreudvikle på hinandens ideer, de arbejder mere effektivt og personaleomsætningen er lavere.  • Psykologisk tryghed
Viser 5 / 11
Ingen resultater.
 • 7 råd: Sådan skaber du psykologisk tryghed

  Hvordan skaber du et godt team? Forskningen viser, at det ikke har så meget med sammensætningen af teamet at gøre. De mest effektive teams er dem med psykologisk tryghed. Her er syv råd om, hvordan du skaber og styrker den psykologiske tryghed på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • Psykologisk tryghed: "En enkelt person i teamet kan ødelægge den"

  "I hvor høj grad har du oplevet, at den psykologiske tryghed er blevet nedbrudt?". Sådan lød spørgsmålet på et webinar om psykologisk tryghed. Desværre svarede hele 69 pct. af de adspurgte, at de ofte oplevede det. Læs her, hvorfor du bør få bugt med psykologisk utryghed, og få et konkret værktøj til at håndtere det.

  Læs mere
 • 5 myter om psykologisk tryghed

  Psykologisk tryghed er ikke et mål i sig selv, og det handler ikke om, at man skal være sød. Derudover er det ikke alene lederens ansvar, hvis der ikke er psykologisk tryghed på arbejdspladsen. Artiklen afliver nogle af de mest udbredte myter om psykologisk tryghed.

  Læs mere
 • Psykologisk tryghed kræver modet til at løbe en risiko

  Psykologisk tryghed har vist sig at være afgørende for hvor effektivt et teamsamarbejde er. Professor Amy Edmondson pointerer, at psykologisk tryghed ikke er et individuelt træk – det er et fænomen, vi kun kan udvikle sammen i teamet. Men du får ikke meget psykologisk tryghed i dit team uden individer, der tør at løbe en interpersonel risiko.

  Læs mere
 • 7 råd: Øg den psykologiske tryghed i forandringer

  Nogle forandringer skaber usikkerhed og måske ligefrem frygt hos medarbejderne. Så hvis du vil lykkes med forandringer, skal du have den psykologiske tryghed på plads først. Få her Edgar Scheins syv råd om, hvordan du skaber psykologisk tryghed.

  Læs mere