Bøger om ledelse

Relationel ledelse

– Dialogisk baseret samarbejde

I en dialog kan selv små skift og variationer i ordvalg resultere i store forskelle. Vi er afhængige af hinanden for at få sagt det rette og blive forstået på en konstruktiv måde. Respekt og distance, følelsen af velvære eller stress, venskab og fjendskab skabes gennem dialogers tvist og drejninger.

Ledelse i dag kræver i stigende grad dialogiske og relationelle færdigheder. Gennem en række engagerende kommunikative udfordringer i form af små scenarier fra det organisatoriske hverdagsliv inviteres du i denne bog til at læse, reflektere, forestille dig og afprøve nye kommunikative scenarier. Hvis det lykkes, bør du dukke op i slutningen af bogen, som en anden slags leder, mere kvalificeret end nogensinde til at skabe relationer og gå i dialog.

Bogens ni kapitler introducerer dig blandt andet for relationel dialogisk ledelse i forhold til:

  • teamsamarbejde og coaching

  • konflikthåndtering og facilitering af kreative processer

  • organisatorisk udvikling og læring

Om forfatterne

Kenneth J. Gergen begyndte sin karriere som socialpsykolog ved Harvard University. I øjeblikket er han Senior Research Professor ved Swarthmore College, og er præsident for Taos Institute. Kenneth J. Gergen er en af de ledende figurer i udviklingen af den socialkonstruktionistiske teori og dens anvendelse i praksis. Han forelæser og afholder workshops i hele verden. Blandt hans hovedværker er En invitation til social konstruktion, Det mættede selv og Relationel tilblivelse.

Lone Hersted er oprindeligt uddannet inden for teater, som skuespiller og dramaturg. Senere blev hun organisationskonsulent og specialist i ledelse og organisationsudvikling. Hun afholder jævnligt workshops for ledere og medarbejdere i bl.a. dialogtræning baseret på rollespil. Lone Hersted er i øjeblikket ansat som studieadjunktunderviser og ph.d.-stipendiat ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet. Hun er bl.a. også medforfatter til bogen Kreativ procesledelse.

ForfatterLone Hersted og Kenneth J. Gergen
ForlagMindspace
År2013
Sider214
Pris298 kr
ISBN978-87-92542-53-3

Andre læser også