Bøger om ledelse

Relationelle perspektiver på ledelse

Ledelse i et relationelt perspektiv handler om at forstå og håndtere ledelsesudfordringer sammen med andre. I dette perspektiv handler ledelse ikke så meget om at lede nogen, men mere om at lede noget.

Relationelle perspektiver på ledelse er én måde at forstå ledelse på, og denne bog viser, hvordan relationer praktiseres imellem mennesker.

I et relationelt perspektiv fokuserer bogens forfattere på, hvordan ledelse udspiller sig i dagligdagen mellem mennesker. Det handler om at forstå og håndtere ledelsesudfordringer, dilemmaer og organisatoriske problemstillinger i praksis – sammen med andre. I dette perspektiv handler ledelse ikke så meget om at lede nogen, men mere om at lede noget.

Bogen følger den bevægelse, der gennem det seneste årti har medført, at der for den procesorienterede tilgang til organisationsstudier er kommet særlig vægt på praksis, hvor undersøgelser og udforskning af ledelse tager afsæt i et relationelt perspektiv.

Her stræbes der efter at udvikle brugbare veje i samspil med andre, og mangfoldigheden af forskellige forståelser og handlinger sameksisterer og udvikler organisationen.

Forfattere

Mette Vinther Larsen, Jørgen Gulddahl Rasmussen, Lone Hersted, Hanne Dauer Keller, Anja Overgaard Thomassen, Randi Riis Michelsen, Pernille Schulze, Marita Svane, Søren Willert, Charlotte Øland Madsen.

ForfatterMette Vinther Larsen, Jørgen Gulddahl Rasmussen (red.)
ForlagHans Reitzels Forlag
År2014
Sider250
Pris250 kr
ISBN9788741259437

Andre læser også