Bøger om ledelse

Resultatstyring i den offentlige sektor

Denne bog skaber et fundament for en bedre forståelse af styringsredskabets potentialer og begrænsninger. Der opstilles en række anbefalinger relateret til adopteringen, design og implementeringen af resultatstyring.

– Studier i offentlig ledelse, styring og forvaltning

Resultatstyring er blevet særdeles udbredt i den offentlige sektor i løbet af de seneste par årtier. Det er imidlertid også et ganske omdiskuteret styringsredskab. På den ene side fremhæves resultatstyring til stadighed som løsningen på en række styringsproblemer i den offentlige sektor. På den anden side fremføres en række eksempler på, at implementeringen og anvendelsen af resultatstyring langt fra er problemfri.

Det overordnede argument i bogen er, at det ikke er muligt entydigt at afgøre, om effekterne af styringsredskabet er positive eller negative. Resultatstyring kan være et nyttigt styringsværktøj, men det er ikke altid tilfældet. Resultatstyring i den offentlige sektor er et fænomen fyldt med paradokser, og god anvendelse af resultatstyring vil oftest være et pragmatisk anliggende.

Denne bog forsøger at skabe et fundament for en bedre forståelse af styringsredskabets potentialer, begrænsninger, udfordringer og paradokser. Derudover opstilles i bogens opsamlingskapitel en række anbefalinger relateret til adopteringen, designet og implementeringen af resultatstyring med henblik på at fremme de funktionelle effekter og hæmme de dysfunktionelle.

Om redaktør

Mads Bøge Kristiansen (ph.d) er postdoc på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

ForfatterMads Bøge Kristiansen (red.)
ForlagDjøf Forlag
År2014
Sider334
Pris395 kr
ISBN9788757432770

Andre læser også