Bøger om ledelse

Rodskud

Lokale fællesskaber kan løse komplekse problemer som klima, social arv og sundhed. Læs om, hvordan borgere, foreninger, virksomheder og kommuner samarbejder for at løse komplekse samfundsproblemer.

Venligboere, nærvarme og trivselstanter – hvordan lokale fællesskaber genskaber velfærden

Lokale fællesskaber kan løse komplekse problemer som klima, social arv og sundhed. I Rodskud kan man læse om en lang række eksempler på, at borgere, foreninger, virksomheder og kommuner samarbejder på kryds og tværs for at løse komplekse samfundsproblemer som fx at øge sundhed, bryde den sociale arv, forbedre klimaet eller at få flere tilflyttere til en ellers hensygnende landsdel.

Løsningerne er flyttet ud af rådhusene – og især ud af centraladministrationen. Forfatterne fremhæver, at og hvordan de bedste kommuner evner at give plads til borgernes handlekraft og sætte sig i spidsen for forandringerne.

Johannes Lundsfryd, Vibe Klarup og Jacob Bundsgaard argumenterer for, at vi får brug for politikere, der kan sætte retning og identificere, hvilke enkeltsager som kan skaleres op, og som især kan udvikle eller understøtte de lokale løsninger på længere sigt – med perspektiv til hele landet.

ForfatterJohannes Lundsfryd, Jacob Bundsgaard og Vibe Klarup
ForlagGyldendal Business
År2017
Sider174
Pris250 kr
ISBN9788702214437

Andre læser også