Bøger om ledelse

Send flere indvandrere, tak!

“Danmark har et akut behov for at ændre holdning og adfærd over for indvandring”, siger Sally Khallash. I bogen her tager hun med solide tal og undersøgelser fat i de væsentligste argumenter for og imod indvandring. Og taler for, at vi skal bruge dem som en ressource.

Indvandring er en god forretning. Dansk industri har lavet beregninger, som viser, at 1000 højtuddannede udlændinge bidrager med 1,3 milliarder kroner om året til dansk økonomi. Tallene viser, at der skal 500 flere – altså 1500 – danske arbejdstagere til at skabe samme værdi.

”Danmark har et akut behov for at ændre holdning og adfærd over for indvandring, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at bruge de ressourcer, som udlændinge tilfører det danske samfund og landets økonomi. Danmark har mere brug for verden, end verden har brug for Danmark.

Sally Khallash har sine argumenter på plads, når hun ønsker sig flere indvandrere til Danmark. I sin nye bog Send flere indvandrere, tak! – Hvordan indvandring gavner den danske vækst og økonomi giver hun en lang række grunde til, at Danmark som samfund har brug for mere ude-frakommende arbejdskraft – og i den højt- og i den lavtuddannede ende.

Det er med solide tal og undersøgelser, Sally Khallash tager fat i de væsentligste argumenter for og imod indvandring. Hun forholder sig til en lang række samfundsmyter som fx ”Jobstjælerne”, ”De gider ikke studere” og ” Indvandrere kan ikke få arbejde som lønmodtagere – derfor bliver de iværksættere”. Undervejs inddrager hun viden fra arbejdsmarkedsforskning, økonomi, kulturstudier, psykologi, samfundsstudier og jura.

Khallash ønsker med bogen at give sit indspark til

• at vi i Danmark udvikler en ny og kvalificeret viden om indvandring.

• at vi udvikler bedre talentstrategier.

• at vi ændrer holdning og bliver mere åbne.

• at vi ændrer virksomhedspraksis, så danske virksomheder og organisationer kan få del i væksten.

• at vi ændrer arbejdsmarkedslovgivningen, uddannelsessystemet og iværksætterlovgivningen, så den øger bevægelsesfrihed og skaber muligheder frem for at begrænse.

Om forfatteren:

Sally Khallash er direktør for Global Talent Strategy og en af de førende eksperter om talentmobilitet. Sally er anerkendt som EU-ekspert og har rådgivet multinationale selskaber som Maersk, Novo nordisk og Milicom. Sally er derudover forfatter og ivrig debatør.


Køb bogen hos forlaget her


ForfatterSally Khallash
ForlagGyldendal business
År2012
Sider241
Pris300 kr
ISBN9788702117547

Andre læser også