Bøger om ledelse

Skanderborgs forvandling

To borgmestre og en embedsmand ændrede en hel bys skæbne. Skanderborg fik på 20 år forandret sig fra “frygtens by” til Jyllands rigeste kommune. I bogen fortælles historien om et usædvanligt kommunalt lederskab.

Skanderborg-modellen – en fortælling om kommunalt lederskab, Den danske ledelseskanon 8

Skanderborg fik på 20 år forandret sig fra “frygtens by” til Jyllands rigeste kommune. Læs om den ledelsesbedrift, der lå bag.

Denne bog handler om en bys forvandling. I slutningen af 1980’erne var Skanderborg gået i stå. Væksten, jobbene og indbyggerne forsvandt, biografen lukkede, og rockerkriminalitet og mord fik Skanderborg til at lande på frokostavisernes spisesedler som „frygtens by“.

Tyve år senere var Skanderborg blevet Jyllands rigeste kommune, kendt for sit kulturliv, præmieret for sin erhvervspolitik og et forbillede for kommunalpolitikere og forskere i hele Norden. Skanderborg blev centrum for den mest radikale satsning på ledelsesfilosofien new public management herhjemme, og byens ledere mobiliserede folkelige kræfter overalt i lokalsamfundet for at vende krise til fremgang.

To borgmestre og en i den bredere offentlighed ukendt embedsmand ændrede en hel bys skæbne. I bogen fortælles historien om et usædvanligt kommunalt lederskab.

Bogen er en del af Den danske ledelseskanon.

Om forfatterne

Frank Stokholm arbejder som fri agent inden for et bredt journalistisk felt. Han har skrevet en række rapporter og analyser og undervist i journalistik og skrivetekniske værktøjer. Frank Stokholm har været ansat som journalist ved Weekendavisen, Dagbladet Information, Ugebrevet Mandag Morgen og Børsens Nyhedsmagasin og har sideløbende været tilknyttet som skribent for tænketanke.

Mikael Lindholm driver udviklingshuset Innovation Inside, der rådgiver organisationer om innovation. Han har lanceret flere initiativer, der sigter på at styrke den innovative arbejdsplads, blandt andet Innovation Cup om Danmarks mest innovative virksomhed. Han har skrevet adskillige bøger om strategi, vækst og ledelse og er bl.a. tidligere chefredaktør for Berlingske Nyhedsmagasin.

ForfatterFrank Stokholm og Mikael R. Lindholm
ForlagGyldendal Business
År2014
Sider112
Pris200 kr
ISBN9788702092486

Andre læser også