Bøger om ledelse

Skriveguiden til offentlige virksomheder

Dette er en praktisk skriveguide, der beskriver teori og baggrund kort med eksempler og løsninger fra offentlige virksomheder.

Offentlige virksomheder har i mange år brugt adskillige ressourcer på skriveprojekter, skrivekurser, sprogpolitikker og omformuleret tekster i et væk. På trods af den store indsats udebliver resultatet alt for ofte: bedre tekster, som borgerne kan forstå. Det skyldes bl.a., at vi i Danmark har nogle traditionelle skriveråd, som er blevet gentaget gennem de sidste 50 år, men som nyere forskning viser, ikke har den store effekt.

Skriveguiden tilbyder en række sammenhængende skriveråd, som kan træde i stedet for traditionen. De er inspireret af amerikansk sprogteori, og deres effekt har vist sig større end de traditionelle skriveråd. Flere offentlige virksomheder bruger allerede skriverådene, bl.a. Folketinget.

Du kan bruge guiden på – mindst – fire måder:

  • Du kan lære at skrive klare, entydige og relevante tekster

  • Du kan bygge din virksomheds egen skriveguide

  • Du vil se, at der er forskel på gode råd om sprog – ikke mindst, når du arbejder i en offentlig virksomhed

  • Du kan lære at give god, tekstnær respons på andres tekster – og forstå, hvorfor dette er helt afgørende for at ændre en virksomheds skriftkultur.

Bogen giver 14 grundprincipper for godt sprog, som du kan bruge i mange sammenhænge og i forskellige medier.

Skriveguiden er til ansatte, som arbejder i en offentlig virksomhed og skriver tekster eller har ansvar for kommunikation.

ForfatterKresten Bjerg
ForlagHans Reitzels Forlag
År2014
Sider136
Pris200 kr
ISBN9788741257426

Andre læser også