Bøger om ledelse

Slå den røde dronning

Hvordan får man succes med at lede en dansk virkomhed i Kina? Ny bog af Humphrey Lau er hans personlige fortælling om, hvad der skal til for at opbygge virksomheder i Kina.

– En personlig fortælling om at lede danske virksomheder i Kina

I 1994 blev Humphrey Lau første gang sendt til Kina for Novo Nordisk, og selv om han er født i Kina, er han opvokset på Amager. Med den udefrakommendes, men dog indfødtes, øjne kigger han på Kina, på landets mægtige størrelse og ufattelige muligheder, på de interne forskelligheder i landet og på de kulturelle særheder, der gør det svært at komme fra Vesten og opbygge virksomheder.

Humphrey Lau fortæller om, hvorfor det kan betale sig at glemme alt om janteloven, forstå hvad ”godt nok” egentlig betyder i Kina – og om hvordan gårsdagens, dagens og morgendagens perspektiver sagtens kan eksistere side om side, når bare landet er stort nok.Han fortæller om oplevelser og erfaringer med at etablere og lede en dansk virksomhed i Kina, om at udvikle og implementere den rigtige strategi, om at vinde markeder og mennesker i et spændingsfelt mellem forskellige kulturer og virkelighedsopfattelser.

Bogens forord er skrevet af Steen Riisgaard, bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Novozymes A/S.

Om forfatterne

Hugo Gaarden er journalist med stor erfaring i erhvervs- og udenrigspolitik. Han har bl.a. arbejdet på Berlingske og i de seneste mange år for Børsen. Hugo Gaarden har rejst over hele jorden og bor i dag i Kina, hvorfra han skriver til danske medier. Hugo Gaarden har skrevet flere bøger, senest DANSKE SUCCESER I KINA fra 2015.

Humphrey Lau er uddannet bygningsingeniør. Han er CEO for Kina samt Group senior vice president i Grundfos. I 2016 udgav han sammen med Hugo Gaarden bogen SLÅ DEN RØDE DRONNING. Humphrey Lau er er uddannet bygningsingeniør. Han er Group Senior Vice President og China CEO i Grundfos.

ForfatterHugo Gaarden og Humphrey Lau
ForlagGyldendal Business
År2016
Sider242
Pris300 kr
ISBN9788702170023

Andre læser også