Bøger om ledelse

Spørg

Den kendtte organisationstænker Edgar H. Schein fremhæver fordele ved at lære at spørge i stedet for at fortælle folk, hvad vi tror, de gerne vil vide. At spørge ydmygt får den anden til at fortælle frit og opbygger relationer baseret på interesse for den anden.

– Den ædle kunst at spørge ydmygt i stedet for at belære

Ydmyg spørgen er den ædle kunst at få den anden til at fortælle frit, at stille spørgsmål, som man ikke i forvejen kender svaret på, og at opbygge en relation baseret på nysgerrighed og interesse for den anden.

Når vi interagerer med andre mennesker – især dem, vi skal lede – sker det alt for ofte, at vi bare fortæller dem, hvad vi tror, de har brug for vide. Og det virker sjældent efter hensigten. Vi skal i stedet lære at spørge, at spørge ydmygt, med ægte interesse. Vi skal overvinde de kulturelle, organisatoriske og psykologiske barrierer, der afholder os fra at spørge, fordi, når vi spørger ydmygt, bliver vi bedre til at udvikle nye ideer, at undgå katastrofale fejl og vi opnår autentiske relationer baseret på tillid og respekt.

At spørge styrker vores manøvredygtighed overfor vores medmennesker og i de organisationer, vi er i.

Om forfatteren

Edgar H. Schein er Sloan Fellows professor emeritus i ledelse på MIT Sloan School of Management og en anerkendt foredragsholder. Han er forfatter til 14 bøger og talrige artikler i videnskabelige tidsskrifter. Han er blevet tildelt adskillige ærestitler, bl.a.: Lifetime Achievement Award fra The American Society for Training & Development og Everett Cherrington Hughes Award for Careers Scholarship fra The Academy of Managements Careers Division.

ForfatterEdgar H. Schein
ForlagGyldendal Business
År2014
Sider200
Pris300 kr
ISBN9788702156164

Andre læser også