Bøger om ledelse

Strategi der virker – Den direkte vej til succes

”Strategiarbejdet skal demokratiseres og gentænkes, hvis det skal blive til andet end et årligt teater.” Så kontante er ordene fra Lars Bo Hansen, der har skrevet Strategi der virker, en bog om, hvordan man får strategier til at virke.

Der er mange eksempler på virksomheder, der per rutine og pligt årligt opfører strategiteateret, hvor der tales vision, mission og mål, uden at de involverede reelt tror på, at det fører til forandring og bedre forretningsresultater. På grund af mange nyttesløse og demotiverende strategiprocesser med for meget snak og for meget isvand er strategiprocessen blevet noget, der skal overstås.

Men sådan behøver det ikke være. Lars Bo Hansen beskriver som alternativ et strategiarbejde som en organisk proces – hvor man på én gang har fokus på både korte og langt sigt. Drift og strategi skal flyde sammen og blive til ”det, vi går og gør”. Medarbejdere og ledelse drøfter åbent de forskellige strategiske muligheder. Beslutningen er stadig ledelsens, men medarbejderinvolveringen er høj og sikrer, at strategien også bliver til noget.

Helt konkret er der fem arbejdsområder i strategiarbejdet, og Lars Bo Hansen tager med Strategi der virker læseren i hånden hele vejen. Han antager, at læseren er den, der ved mest om sin egen virksomhed, men stiller spørgsmålene og oplister, hvilke analyser der skal til hvornår, viser, hvilke tal der er nødvendige til hvad osv.

Om forfatteren:

Lars Bo Hansen, cand.polit. og MBA, er blandt landets absolut førende ledelsesrådgivere. Han har gennem de seneste 15 år arbejdet med strategiudvikling og -implementering i en lang række industrier både nationalt og internationalt. Han er direktør i Valcon Management Consulting.

Lars Bo Hansen er forfatter til otte bøger om strategi og ledelse, og er desuden blandt de mest anvendte foredragsholdere i Skandinavien.

ForfatterLars Bo Hansen
ForlagGyldendal Business
År2013
Sider290
Pris350 kr
ISBN9788702117493

Andre læser også