Bøger om ledelse

Strategisk ledelse i det offentlige

Den offentlige leder skal skabe en produktiv og effektiv organisation som samtidig nytænkes og genopfindes. Til at løfte denne store opgave destillerer professor Kurt Klaudi Klausen i denne bog sin forskning i offentlig ledelse gennem mere end 30 år.

– Fremskrive, forudse, forestille

Strategisk ledelse er at stille de eksistentielle spørgsmål, tage fremtiden alvorligt og forsøge at foregribe og forme den.

Det er fint nok at knokle med at optimere driften og at skabe en god arbejdsplads med motiverede medarbejdere, men det er langt fra tilstrækkeligt. Den offentlige leder skal sætte sig i spidsen for at skabe en offentlig sektor, der ikke blot er produktiv og effektiv. Lederen skal også formå at nytænke og genopfinde sin organisation.

Denne nytænkning skal frem for alt ske i et samarbejde med andre, men lederen skal også turde sætte sig selv i spil for det strategiske projekt. Hvis ikke lederen selv tror på strategien, kan det ikke lade sig gøre at overbevise andre om, at den er meningsfuld at holde fast i over en længere periode. Strategisk ledelse er nemlig også det lange, seje træk.

Den offentlige leder skal indgå i intelligente strategiske samtaler for at udvikle sin strategi i et samarbejde mellem politik og administration, centralt og decentralt. Han skal oversætte, motivere og skabe mening, men også forlange noget af både sig selv, sine medarbejdere og samarbejdspartnere.

Til at løfte denne store opgave bidrager denne bog, som samler professor Kurt Klaudi Klausens forskning i offentlig ledelse gennem mere end 30 år.

Om forfatteren

Kurt Klaudi Klausen er professor i offentlig organisationsteori og ledelse ved Institut for Statskundskab, og leder af Master of Public Management uddannelsen ved Syddansk Universitet.

ForfatterKurt Klaudi Klausen
ForlagGyldendal Business
År2014
Sider365
Pris400 kr
ISBN9788702162103

Andre læser også