Bøger om ledelse

Sund Ledelse – 19 bud på god sygehusledelse

Denne antologi handler om ledelse i sundhedsvæsenet og læger særlig vægt på ledelse på sygehusene. Kapitlerne behandler hver et aspekt af ledelsesopgaven og afspejler tilsammen kompleksiteten i at lede i sundhedsvæsenet uden at bekende sig til en bestemt ledelsesfilosofi eller -retning.

Ledelse handler om at sætte retning, skabe visioner og strategier. Ledelse handler om at føre strategierne ud i livet gennem budgetter, planer og handlinger. Ledelse handler om at skabe gode rammer for kerneopgaverne: behandling, forskning og uddannelse. Ledelse handler om at engagere og begejstre. Ledelse handler om at overholde love og regler.

Denne antologi handler om ledelse i sundhedsvæsenet og læger særlig vægt på ledelse på sygehusene. Kapitlerne behandler hver et aspekt af ledelsesopgaven og afspejler tilsammen kompleksiteten i at lede i sundhedsvæsenet uden at bekende sig til en bestemt ledelsesfilosofi eller -retning. I stedet lader vi i hvert kapitel, en praktiker og en teoretiker diskutere ledelse og give deres bud på løsninger og anbefalinger og dermed kan antologien være et redskab til inspiration for alle, der arbejder med ledelse i sundhedsvæsnet.

Forfatter41 teoretikere og praktikere drøfter ledelsesudfordringer i sygehusvæsenet
ForlagDanske Regioner og Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet
År2012
Sider240
Pris300 kr
ISBN9788757428926

Andre læser også