Bøger om ledelse

Tæller vi det der tæller? Målstyring og standardisering i arbejdslivet

Den såkaldte ‘djøfisering’ er fejet gennem arbejdslivet de seneste år. Denne bog kaster et kritisk blik på muligheder og mangler for målstyring og foreslår alternative måder at organisere arbejdet på og sikre tilfredsstillende resultater.

Den såkaldte ‘djøfisering’ er fejet gennem arbejdslivet de seneste år. Vores indsats skal kunne måles og vejes, og resultaterne gøres op, for at det tæller. Rationalet er, at vi således bliver mere effektive og produktive – men bliver vi nødvendigvis det, når vi tæller alt? Og hvilke konsekvenser har målstyring og standardisering for den enkelte medarbejder, for samarbejdsrelationer og organisationer som helhed?

Bruger vi ressourcerne forkert, når vi forsøger at sætte enhver slags arbejde på en formel– og er det tid til, at produktivitet og værdi i arbejdslivet gentænkes og gøres op i andet end målbare enheder?

Denne bog undersøger målstyring og standardisering i arbejdslivet og belyser både muligheder og mangler. Med et kritisk perspektiv på ’målstyringens herredømme’ er bogen et oplæg til debat om den udvikling, der påvirker arbejdslivet for hundredtusindvis af danskere. Samtidig introducerer forfatterne alternative måder til at organisere arbejdet på og sikre tilfredsstillende resultater.

ForfatterMalene Friis, Lene Tanggaard
ForlagKlim
År2016
Pris300 kr
ISBN9788771298727

Andre læser også