Bøger om ledelse

Teaming i organisationer

Teaming i organisationer handler om at arbejde sammen. I de enkelte organisationer sker der ikke nødvendigvis altid en formel strukturering af et team, ofte handles der, der “teames op”, fordi situationen kræver det. Bogen handler om, hvordan man sikrer hurtig tillidsudvikling i sådanne midlertidige teams.

I mange organisationer er man medlem af flere teams, som har møder på kryds og tværs. Måske for mange? Birger Søndergaard giver bogen Teaming i organisationer et overblik over teamingområdet og dermed mulighed for at organisere sig bedst muligt. 

Udgangspunktet for teaming er, at man inddrager de relevante parter i opgaveløsningen, når de skal bruges. De parter, som har betydning for opgaveløsningen, og som man skal skabe meningsfulde relationer til på denne baggrund. 

Teaming er en fleksibel vej for organisationer til at udføre indbyrdes afhængige opgaver, og denne samarbejdsform supplerer de mere traditionelle organisationsformer, hvor teamet ses som en statisk enhed, en struktur. Mange medarbejdere sætter pris på faste teams eller tilhørsforhold til en bestemt afdeling, men udelukkende at have faste teams kan have visse ulemper, fx uhensigtsmæssigt mange møder eller manglende beslutningskraft.

 Bogen tager blandt andet fat på spørgsmål som:

  • Hvordan skaber man gode rammer for teaming?
  • Hvordan sikrer man hurtig tillidsudvikling i midlertidige teams?
  • Hvordan sikrer man, at de involverede medarbejdere sammen har kvalifikationerne til at tage beslutningerne?
  • Hvordan sikrer man balance mellem det individuelle og det kollektive i teaming, så medarbejderne ikke skal det samme, men gerne skal lykkes med det fælles?

Om forfatteren

Birger Søndergård er lektor hos UCL Ledelse og organisation og uddannet civiløkonom og MLP med speciale i forandringsledelse og arbejdsmiljø. Tidligere leder og konsulent. Birger har bidraget til antologien Ledelse i den kommunale praksis (2019), til antologien Handbook of Research on Business Model Innovation Through Disruption and Digitalization (2023) og er medforfatter til Leder og ikke-leder (2021) .

ForfatterBirger Søndergård
ForlagSamfundslitteratur
År2023
Sider124
Pris200 kr
ISBN9788759341773

Andre læser også