Bøger om ledelse

Teori U som ramme for innovativ organisationsudvikling

Bogen her kaster lys over den populære Teori U på alle tænkelige måder. Her får du ord, billeder, modeller, procestegninger og konkrete beskrivelser af metoder og øvelser. Læs hvordan du kommer godt igennem U’et.

Teori U som ramme for innovativ organisationsudvikling ser på, hvad der sker, når Teori U bruges i stor skala. Når arbejdet flytter sig fra de overskuelige enheder til de større samfundsbærende institutioner og virksomheder og dermed griber ind i komplekse systemiske strukturer og forståelser.

Hvordan kan vi begribe og gribe de mangfoldige møder mellem teori og praksis, mellem mennesker og systemer, interesser og perspektiver på alle mulige niveauer, og hvilke nye typer af udfordringer dukker op? Hvordan er det muligt at skabe læring, udvikling og forandring på og mellem alle niveauer i en organisation?

Bogens tre hovedcases er hentet fra store forandringsprojekter i det offentlige: Skolen i bevægelse i Vejle kommune, Mental Frikommune i Ikast-Brande kommune samt Modul 8 på hovedet, et projekt på sygeplejerskeuddannelsen på Sankt Hans Hospital.

Bogen henvender sig til ledere, medarbejdere og konsulenter – og alle andre med interesse i Teori U.

”Denne bog er et bidrag til den tydeliggørelse af, hvad Teori U er i praksis, som jeg synes, vi mangler. Der er andre bøger, og tak for det, men med denne bog kommer vi længere ind i substansen; vi mærker, hvad der sker; vi ser rummet blive holdt, og vi ser de store organisatoriske udviklingsproces- ser udfolde sig.”
Fra bogens forord af Steen Hildebrandt.

Om forfatteren:

Ledelses- og organisationskonsulent, cand.phil og journalist. Stifter af konsulentfirmaet Liv og Lederskab. Har siden 2004 arbejdet med Teori U som tilgang til og proces formidlet gennem foredrag, kurser og artikler samt procesarbejde i organisationer, kommuner, faglige netværk mv.
ForfatterLone Belling
ForlagDansk Psykologsik Forlag
År2012
Sider255
Pris348 kr
ISBN978-87-7706-777-8

Andre læser også