Bøger om ledelse

Tid til fordybelse

Vi har brug for at kunne fordybe os både personligt, i teamet og i organisationens ledelse. Men hvad er det at fordybe sig og hvordan gør man det? Dette giver denne bog et bud på.

Tid til fordybelse taler ind i tidens ånd, hvor klima, forbindelsen til naturen og bæredygtighed er kommet på dagsordenen. De udfordringer, vi står over for, kalder på et livgivende lederskab, som er et lederskab, der begynder med os selv personligt, og som derfra kommer til udtryk i alle vores relationer. Det uddybes i bogen, at et livgivende lederskab er at tage vare på liv – og tage vare på betingelserne for, at liv kan fortsætte med at udfolde sig i den helhed, som vi er uløseligt forbundet med. Liv er her dels forstået som det at tage vare på, at biologisk liv kan fødes, vokse og trives, og dels forstået som det at tage vare på vitaliteten i vores eget liv og i vores relationer og fællesskaber.

I organisationen, gruppen eller teamet handler det livgivende lederskab om i praksis at bidrage til at skabe livgivende samtaler i hverdagen og om at facilitere gensidigt værdiskabende processer i de mange samarbejdsflader, vi bevæger os i, og med blik for de forskellige kontekster ledelse udspiller sig i. Ikke mindst handler det om at kunne skabe tid og rum for fordybelse – og facilitere fordybelsesprocesser med henblik på at skabe grundlaget for en livgivende respons på de problemstillinger, vi dagligt møder og i særlig grad de komplekse problemstillinger.

ForfatterRose Alba Eleonora Broberg, Michael Stig Ørbech
ForlagHans Reitzels Forlag
År2019
Sider262
Pris250 kr
ISBN9788741261577

Andre læser også