Bøger om ledelse

VIL – KAN – SKAL

Tiden er blevet en anden. Den er blevet knap. Med det udgangspunkt arbejder bogen praktisk ud fra en forståelse af at villighed og kunnen ikke længere er nok til at håndtere de krydspres, som mange ledere oplever i deres hverdag. Få her forfatternes bud på, hvordan du arbejder praktisk med disse “vil – kan og skal”

Nye styringsparadigmer er taget i brug i et forsøg på at modsvare det krydspres, mange ledere oplever i deres hverdag. Villighed og kunnen er ikke længere nok – vilkår, regler og procedurer og krav trænger sig på. Der er med andre ord både et VIL, et KAN og et SKAL i spil i organisationerne.

Thorkild Olsen og Frederikke Larsen giver her et bud på, hvordan der kan arbejdes praktisk med disse VIL, KAN og SKAL, så robustheden opbygges og resignationen og rundtossetheden holdes fra døren.

Bogen er opbygget ud fra tre overordnede ledelses- og læringsfilosofier:

DET KENDTE – Der har været en tid for det systemiske i en teoriloyal udgave – en tid, hvor metoden var højeste kontekst.

DET NYE – Der er nu en tid for det systemiske i pragmatisk udgave – en tid, hvor læring er højeste kontekst.

DET NÆSTE – Der kommer en tid, hvor det systemiske sættes ind i velfærdssamfundets styringsstrategier – en tid, hvor “mødet”, de lokale løsninger og innovative styringsformer er højeste kontekst. Det næste tager bestik af ting undervejs og aktuelle tendenser i en kobling af gamle og nye erfaringer.

Bogen henvender sig til ledere, konsulenter, studerende og alle andre, der praktiserer eller interesserer sig for ledelse, kommunikation og organisationsudvikling.


Om forfatterne

Frederikke Larsen (1962) er proceskonsulent, underviser og forfatter og en del af Villa Venire, en uddannelses- og udviklingsvirksomhed. Hun har gennemført en række systemiske og narrative konsulent- og lederuddannelser samt leder- og proceskonsulentuddannelser på diplom- og MA-niveau.


Thorkild Olsen
(1963) er stifter af og direktør for Villa Venire. Han er uddannet cand.scient.pol., har arbejdet med human ressource management og været ekstern konsulent og underviser.

ForfatterThorkild Olsen og Frederikke Larsen
ForlagDansk psykologisk forlag
År2012
Sider216
Pris298 kr
ISBN978-87-7706-776-1

Andre læser også