Bøger om ledelse

Yes to the Mess

Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis lære os om ledelse? Den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse Frank J. Barrett viser her, hvordan den improvisatoriske ”jazzmentalitet” er væsentlig for et effektivt lederskab.

– Hvad ledere overraskende nok kan lære af jazz

Den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse Frank J. Barrett viser her, hvordan den improvisatoriske ”jazzmentalitet” er væsentlig for et effektivt lederskab.

Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis lære os om ledelse?

Ledere i dag skal være eksperter i improvisation. Ligesom jazz-musikere skal de kunne hæve blikket fra nodebladet, have gehør for gruppens dynamik og skabe plads til både samspil og solo-optræden. Det handler om at turde gribe chancen og den gode, improviserede idé, hvor end den opstår. Dygtige jazzmusikere har netop dette mod.

I denne øjenåbner af en bog viser den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse, Frank J. Barrett, hvordan den improvisatoriske „jazzmentalitet” og de færdigheder, der følger med, er essentielle for et effektivt lederskab. Med inspirerende historier om store jazzlegender som Miles Davis og Sonny Rollins og eksempler, der spænder fra produktionsvirksomheder over militæret og til high-tech, præsenterer bogen en helt ny model for ledelse og samarbejde i organisationer – en model, der favner både kompleksitet og forandringer.

Yes to the mess er engagerende og indsigtsfuld læsning og et lærestykke i samarbejde og kompleksitet på en sjælfuld jazzbaggrund.

Oversat fra engelsk af Kent Havemann.

ForfatterFrank J. Barrett
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider214
Pris299 kr
ISBN978-87-7706-957-4

Andre læser også