Podcast: Corona krævede helt nyt kommunikationsgear

"Hvis vi ikke har kommunikation, når vi har kriser, så bliver vi udfordret på vores drift." Lyt med i seneste podcast fra Væksthus for Ledelse, hvor to chefer fortæller om deres vigtigste ledelsesopgaver, og hvorfor god kommunikation er afgørende i krisesituationer.

Skribentinfo

Mail nr. 94 fra KL er netop landet i Bo Gammelgaards indbakke, da han i ny podcast fra Væksthus for Ledelse fortæller om de vigtigste ledelsesopgaver under coronaen. Bo Gammelgaard er centerchef for Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune. Han beskriver, hvordan det under coronakrisen har været nødvendigt at tage et helt nyt kommunikationsgear i brug. For kommunikation har under krisen været nøglen til at skabe klarhed og en fælles platform.

”Den vigtigste opgave for mig har været at kunne kommunikere med mine ledere omkring de forskellige lovpakker og retningslinjer, der er kommet, og de forskellige spørgsmål, der har rejst sig på tværs mellem lederne, så vi har haft en fælles platform at stå på,” fortæller Bo Gammelgaard og understreger, hvor vigtig den fælles platform er:

”Hvis vi ikke har kommunikation, når vi har kriser, så bliver vi udfordret på vores drift. Det er så vanvittigt vigtigt, at vi har en fælles platform at stå på, når vi skal agere i krisesituationer”.

For skolechef i Rudersdal Kommune Martin Tinning blev informations- og kommunikationsniveauet særligt intenst i forbindelse med genåbningen af skolerne, der blev meldt ud lige op til påske.

Martin Tinning beskriver, hvordan man i Rudersdal Kommune nedsatte en sundhedstaskforce, som bl.a. bestod af kommunelægen og lederen af sundhedsplejen. Taskforcens primære opgave var at oversætte de retningslinjer, der strømmede ind og bidrog til det, som Martin Tinning beskriver som en meget kraftig dialog:

”Mine ledere blev tæppebombet med information, men i en doseret version,” fortæller han.

Og det var med til at sikre, at alle kommunens skoler en uge efter påske var klar med vådservietter, håndsprit og to meter mellem bordene. Ikke bare i klasserne men også i kommunens idrætshaller og alle andre tænkelige steder, hvor der var plads.

Lyt til de to podcast her og hør mere om de udfordringer og erfaringer, som de to chefer tager med sig ud på den anden side af coronakrisen.

Skribentinfo

Kommentarer