Skab muligheder ud af forandringerne

Coronaen påvirker vores oplevelse af, hvilke muligheder vi har for at lede og sætte retning. Dine handlinger nu har konsekvens for tiden efter corona. Vær først til at gribe de muligheder, som forandringerne bringer med sig. Og husk, det kræver mod og ærlighed.

Skribentinfo

I Danmark og Europa er vi midt i vores ’ground zero’ skabt af corona. Frygten for at nå bestemte mål og opgaver er skiftet ud med en angst for, hvad der venter forude. Hvem kan i dag med sikkerhed i stemmen sige, hvordan deres mål ser ud, eller hvordan det nås?

Der er en oplevelse af et før og et nu. Få her tre råd om at være klar til tiden efter coronaen.

Vær først

Tiden skaber en meningsfuld sammenhæng i vores oplevelser. Det, vi har erfaret tidligere og lærer i disse dage, danner grundlaget for vores fortsatte handlinger.

Er du afklaret med, hvad du vælger at bygge videre på, og hvad der ikke skal med videre i din organisation? Det kunne være på tide at implementere andre digitale redskaber i din organisation for at køre den hjemmefra eller indføre nye arbejdsgange.

En ting er sikkert, du skal ikke være bange for teknologi, men du skal være bange for, at I ikke får omstillet jer hurtigt nok.

Læs også: 5 råd om ledelse i en forandret hverdag  

Hav mod

Mod er beslægtet med beslutningsevne, nærvær og målrettethed. Alle tre ting er vigtige elementer, når vi skal være modige og beslutte, hvor vi skal hen og hvordan.

Der vil være noget, som vi vælger ikke at bygge videre på og døre, som du skal lukke.

Det kræver mod også at turde tale om det, der fravælges. Det kræver samtidig mod at tage dialogen med dine medarbejdere om, hvilke erfaringer I i organisationen vælger at bruge for at gå ad nye veje, og dermed hvilke døre, der åbner sig for nye muligheder.

Læs også: Værktøj: 7 sigtepunkter når du leder i forandring 

Vær ærlig

I mødet med medarbejderne har du måske ikke alle svar på rede hånd. Vær ærlig, og husk at fordi du endnu ikke kender svaret, er det ikke nødvendigvis et dårligt svar, der venter.

At miste eller fravælge noget kan vække en angst i os, ligesom usikkerheden for fremtiden kan give en angstfølelse. Men det er nødvendigt at forholde sig til tabet for at kunne se frem mod det nye. Når du kan acceptere, at noget er svært, kan du samtidig tage ansvar og påvirke situationen.

At være proaktiv, at kunne tage de svære samtaler og give slip på angsten kan give en uventet energi, som du kan give videre. Du kan være den proaktive leder, der anviser retning – også når det er svært.

Skribentinfo

Kommentarer