Haldor Topsøe

- Et portræt

Haldor Topsøe kaldes ”Århundredets Ingeniør”. Hans virksomhed tordner frem globalt, og indtil sin død den 20. maj 2013 mødte han hver morgen op på kontoret.

Dagen efter tyskernes besættelse, den 10. april 1940, stiftede Haldor Topsøe sit firma. Virksomheden kom i 1972 i likviditetsproblemer, og han mistede kontrollen med livsværket, men i 2007, som 94-årig, lykkedes det ham at låne mere end 2,5 milliarder i banken og købe virksomheden tilbage. Derfra var det fuld kraft frem.

I sit lange liv oplevede han konsekvenserne af verdenskrigene og følgerne af depressionen. Han overværede Hitler tale i et Tyskland på vej mod katastrofen og lyttede til Churchill i det britiske parlament. Årtier før andre erhvervsfolk rejste han til udviklingslande som Indien og Kina, hvor han blev rådgiver for de politiske ledere.

Med inspiration fra sin mentor, Niels Bohr, var Haldor Topsøe altid optaget af, hvad forskning kan bringe af fremskridt, ikke blot for sin egen virksomhed, men for verden.

Bogen portrætterer et unikt menneske med et enestående engagement og udsyn.

 

Om forfatteren:

Thomas Larsen er redaktør og politisk kommentator på Berlingske Tidende. Han er en af de mest benyttede politiske analytikere i radio og tv i Danmark og er forfatter til en række biografier og portrætbøger om danske politikere.

 

Læs mere:

Hør og se Thomas Larsen fortælle om Haldor Topsøe i Aftenshowet: Fra 12.36:

http://www.dr.dk/tv/se/aftenshowet/aftenshowet-252#!/

 Hør og se Thomas Larsen fortælle om Haldor Topsøe i DR2 Morgen:

http://www.dr.dk/tv/se/dr2-morgen/dr2-morgen-med-niels-krause-kjaer-og-anja-bo-51#!/

Forfatter Thomas Larsen
Forlag Gyldendal Business
År 2013
Sider 320
Pris 350 kr.
ISBN 9788702143003
Køb bogen hos forlaget her