Netværksledelse

En introduktion til peer-to-peer i ledelse og organisationer. Organisationer får flad struktur. Spørgsmålet er ikke længere, hvem der bestemmer, men hvad der skal gøres. Denne bog ser på implikationerne.

- En introduktion til peer-to-peer i ledelse og organisationer

En introduktion til peer-to-peer i ledelse og organisationer. Denne bog ser på implikationerne for ledelse og organisation i en verden, hvor P2P-arkitekturen bliver stadig vigtigere.

Netværksledelse er en invitation til dig om at træde ind i et nyt scenarie og en ny virkelighed – som venter lige rundt om hjørnet, uanset om vores organisationer er parate til det eller ej.

Begrebet P2P (peer-to-peer) stammer oprindeligt fra IT-verdenen, hvor det betegner et netværk af jævnbyrdige knudepunkter. I et P2P-netværk er information decentraliseret og kan frit sendes og modtages. Denne bog ser på implikationerne for ledelse og organisation i en verden, hvor P2P-arkitekturen bliver stadig vigtigere.

I en P2P-organisation er strukturen flad. Interaktioner og udvekslinger skaber relationel dynamik, og alle er indbyrdes afhængige og har samme ansvar for helheden. Spørgsmålet er ikke længere, hvem der bestemmer, men hvad der skal gøres. Samarbejdet mellem jævnbyrdige aktører om at udføre fælles opgaver for at nå frem til det fælles bedste bliver dermed langt væsentligere end traditionelle statusbetegnelser som ”leder” eller ”medarbejder”.

Netværksledelse vækker eftertanke, rejser spørgsmål og giver inspiration til at afprøve nye muligheder inden for ledelse og organisationsdesign.

Oversat fra engelsk af Dorte Herholdt Silver.

Forfatter Mila N. Baker
Forlag Dansk Psykologisk Forlag
År 2014
Sider 144
Pris 229 kr.
ISBN 978-87-7158-106-5
Køb bogen fra forlaget her