Pilen peger på dig

Om ledelse og ansvar

Når en leder har modet til at lede og tager ledelsesansvaret på sig, får medarbejderne større engagement, mere arbejdsglæde, højere grad af tillid og lyst til at gøre deres bedste.

Denne ledelsesbog går tæt på lederens personlighed og kompetencer. For det er lederen, der har ansvaret for alt, hvad der foregår i virksomheden. Lederen skal være bevidst om sine styrker og svagheder og om, hvordan hun virker på andre. Hun skal hele tiden sørge for at gøre det, der er hensigtsmæssigt og ikke bare det, som man plejer, og som er nemmest.

Mange opfatter ”personlige kompetencer” som ”det bløde” i ledergerningen. Men det personlige er i virkeligheden benhårdt: At turde sige højt, når noget ikke fungerer. At stille krav og give tydelig og anerkendende feedback. At tale oprigtigt om tingene, også når det bliver svært og personligt. Og at forstå og håndtere sine egne og andres følelser.

Pilen peger på lederen – og derfor må lederen udvise mod. Mod til at være sårbar og mod til at stå ved det menneske, hun er. Forfatterne deler generøst ud af deres egne erfaringer. Hvordan skaber man tillid? Hvorfor er selvindsigt vigtigt? Hvordan arbejder man i praksis med at lære sig selv at kende? Hvorfor er det så svært at gøre det rigtige? Hvordan går man fra at vide, at man bør gøre noget andet, end man plejer, til rent faktisk at ændre sin adfærd?

Forfatter Agnete Gersing, Kirsten Hvid-Hansen
Forlag Gyldendal Business
År 2020
Sider 296
Pris 300 kr.
ISBN 9788702212440
Køb bogen hos forlaget