Artikler om Fusioner

En fusionsproces indebærer utryghed, bekymringer og mange ubesvarede spørgsmål. Din ledelse er afgørende for en succesfuld fusion. Som leder af en nyligt fusioneret enhed har du spændende, men også udfordrende opgaver foran dig. Den største turbulens og dermed den største udfordring for dig som leder ligger typisk, når enheden er samlet, og du formelt er tiltrådt som leder. Nu skal den nye enhed til at fungere i praksis.

Der er ingen genveje til at skabe en ny kultur, eller råd til at styrke sammenhængskraften i en fusioneret organisation. Men på Lederweb, finder du artikler, der gør dig klogere på do’s and dont’s under fusioner. Du kan læse om principper for god fusionsledelse, fx hvordan du definerer dit ledelsesrum, og du finder råd om, hvordan du skaber fælles fodslag i de nye samarbejdsgrupper.

Alt i alt finder du her inspiration til, hvordan du og dine medarbejdere kommer helskindet igennem den turbulente tid.

Du kan også bestille og læse publikationen De første 100 dage. Den samler de vigtigste råd om, hvordan du kan håndtere nogle af de udfordringer, de fleste fusionsledere møder. • Fusioner
Viser 5 / 11
Ingen resultater.
 • Sådan skaber du en ny kultur

  Den dag enheden formelt er fusioneret, og du tiltræder som leder, begynder en ny og intens periode. I skal hurtigt blive køreklar og leve op til kravet om sikker drift. Det er nu, medarbejderne skal arbejde sammen, og du for alvor skal træde i karakter i din rolle som ny leder.

  Læs mere
 • Do's and don'ts under fusioner

  Som leder skal du sikre information, kommunikation, inddragelse og involvering i forhold til medarbejderne. Her er et skema med ”do’s and don’ts” til din kommunikation under en fusion.

  Læs mere
 • En praktisk tjekliste til fusioner

  For at støtte og inspirere lederne til at komme helskindet gennem den første turbulente tid, har Væksthus for Ledelse udsendt hæftet ”De første 100 dage – som leder af en fusioneret organisation”. Her får du en enkel og praktisk tjekliste med råd og vejledning til ledelse af fusioner i den allerførste tid.

  Læs mere
 • Tre råd til den nyudnævnte fusionsleder

  Definér dit ledelsesrum, mød dine medarbejdere og find allierede. Sådan lyder tre af anbefalingerne fra Væksthus for Ledelse til dig, der som ny leder skal stå i spidsen for en fusion.

  Læs mere