Publikationer

Ledere der lykkes

Ledere der lykkes

Projektet “Ledere der lykkes” har undersøgt, hvad der kendetegner de kommunale ledere, der har succes. Der er identificeret fem kompetencer hos kommunale ledere med succes.

Du kan downloade eller bestille publikationen gratis. Vær opmærksom på, at vi ikke sender til udlandet. Ved større bestillinger – dvs. mere end 50 stk. – bedes du maile til os på info@lederweb.dk, så vi kan sikre, at dine publikationer når frem.


En undersøgelse af kernekompetencer hos succesfulde ledere på kommunale arbejdspladser.

Denne publikation kaster lys over, hvad det er, der gør nogle ledere særligt succesfulde. I publikationen er en række meget grundige interviews med beundrede ledere, som fortæller, hvordan de griber hverdagens udfordringer an.

Projektet har identificeret fem kernekompetencer hos den succesfulde leder. Det er ikke de eneste kompetencer, en god leder skal have. Men disse fem er så tydelige hos de udvalgte ledere, at de kan betragtes som et afgørende fundament for succesfuld ledelse.

De fem kompetencer er:

  1. Relationel forståelse
  2. Tillidsvækkende sparring
  3. Konfronterende intervention
  4. Insisterende delegering
  5. Rodfæstet under pres

Publikationen rummer konkret og brugbar viden for alle, der arbejder med ledelse i den kommunale og regionale verden. Den kan f.eks. tjene som inspiration for dem, der skal identificere nye lederaspiranter, tilrettelægge førlederprogrammer eller gennemføre ansættelsesinterview. Samtidig kan den bidrage til ledernes egen refleksion over deres ledelsespraksis og udvikling.

Publikationen findes også i en pixiudgave, som du kan læse mere om her.

Andre læser også