Artikler om Målstyring

Hvordan realiserer du de politiske visioner? Hvordan kommunikerer du hensigterne til ledere og medarbejdere i det udførende led, og hvordan følger du op på målene?

Mange spørgsmål melder sig undervejs hos topcheferne, når de arbejder med målstyring. Og alverdens værktøjer bliver taget i brug, når topcheferne skal bistå deres politikere i at gøre målstyringen mere fokuseret.

Topcheferne i kommuner og regioner har altid haft ansvaret for både at formidle og bidrage til at realisere de politiske mål.

I publikationen "Når målstyring virker" fra Væksthus for Ledelse fortæller topcheferne om deres erfaringer med det at arbejde med målstyring. Det sker via en række anbefalinger og gode bud på do’s and dont’s, når målstyringen skal virke i praksis. • Målstyring
Viser 5 / 19
Ingen resultater.
 • Målstyring - Er det umagen værd?

  Hvorfor skal man overhovedet overveje at arbejde med målstyring? For nogle organisationer er det naturligt at arbejde med målstyring, mens det andre steder direkte er en kulturel overskridelse at arbejde med tydelige, konkrete, målbare mål – og følge op på disse.

  Læs mere
 • Sprint dig til vellykkede projekter med agil projektledelse

  Drop langsigtet planlægning og estimater. Med agil projektledelse deler man i stedet et projekt op i sprintetaper, så man hele tiden er i stand til at reagere på forandringer undervejs i udviklingsprocessen.

  Læs mere
 • Forsker udpeger fem barrierer for tillidsbaseret ledelse

  Tillidsbaseret ledelse. Mange vil det, men få gør det. En ny ph.d. kortlægger de typiske forhindringer, når man går fra traditionel styring til tillidsbaseret ledelse. Læs om, hvad du kan gøre for at nedbryde barriererne for tillidsbaseret ledelse.

  Læs mere
 • 4 skridt mod tillidsbaseret ledelse

  Hvis du tror, at tillidsbaseret ledelse handler om at fjerne al kontrol og styring, har du misforstået begrebet. Det handler om at finde et mix mellem tillid og kontrol, der giver mening. Få ph.d. Tina Øllgaard Bentzens råd om hvilke kompetencer, det kræver af dig som leder, hvis du vil udøve mere tillidsbaseret ledelse.

  Læs mere
 • 9 trin til at lykkes med strategien

  Arbejdet med strategisk ledelse kan være en udfordring for mange offentlige ledere og ender ofte med at blive nedprioriteret til fordel for driften. Problemet er, at strategiske planer oftest bliver til "her og nu"-løsninger, fordi der ikke afsættes tid nok til at arbejde på den langsigtede plan. Artiklen giver her nogle bud på, hvordan du med ni trin kan ændre abstrakte strategier til konkrete handlingsplaner.

  Læs mere