Artikler om Mobning

Buksevand, skældsord og øgenavne hører til mobbesituationer, de fleste af os forbinder med vores barndom. Desværre er det langt fra alle, der lægger mobning på hylden, når de bliver voksne og udskifter klasselokale, frikvarterer og skolegård med tekøkkener, storrumskontorer og karriere.

Hvis man er på en arbejdsplads med et udfordret psykisk arbejdsmiljø, der er præget af usikkerhed, vil små ting, som at ens normale kop er væk, eller at man ikke blev inviteret med til en fødselsdag, kunne opleves som mobning. Mobning kan derfor være svært at definere generelt, fordi der findes mange varianter og forståelser af begrebet. Men hvis den enkelte medarbejder føler sig groft chikaneret, er det mobning.

Definition på mobning: Det er mobning, når en eller flere personer regelmæssigt og over længere tid - eller gentagne gange på grov vis - udsætter en eller flere andre personer for krænkende handlinger, som vedkommende opfatter som sårende eller nedværdigende. De krænkende handlinger bliver dog først til mobning, når de personer, som de rettes mod, ikke er i stand til at forsvare sig effektivt imod dem.

Som leder har du et betydeligt ansvar for at komme mobningen til livs. På lederweb får du råd om, hvad du skal kigge efter for at opdage det, og hvordan du får bugt med mobning. • Mobning
Viser 5 / 2260
Ingen resultater.
 • Advarsel: Disse 9 ting får dine medarbejdere til at smutte

  Når de bedste medarbejdere opsiger deres stilling, giver det ofte lederne grå hår. Og det er ikke uden grund. Der er nemlig få ting, som koster og forstyrrer lige så meget, som når gode medarbejdere smutter. Læs her, om de ni værste ting du kan sige og gøre, som i sidste ende skubber gode medarbejdere i armene på en ny arbejdsplads.

  Læs mere
 • Advarsel: Derfor flygter dine medarbejdere

  Husker du at sige godmorgen til dine medarbejdere, er du tilgængelig og engagerer du dig i sociale aktiviteter på arbejdspladsen? Her får du ti lidt mere utraditionelle bud på, hvorfor dine medarbejdere søger væk, og hvad du kan gøre for at undgå det.

  Læs mere
 • Sådan skriver du en god anbefaling

  Mange medarbejdere ønsker en anbefaling, når de fratræder deres stilling. Men som leder kan det være vanskeligt at finde den gode struktur og ramme det rigtige niveau af tone og faglighed. Her er fem hovedkomponenter i en god anbefaling og inspiration til, hvordan du bygger en anbefaling op.

  Læs mere
 • Systemisk tænkning - at forstå systemet, mønsteret og sammenhængene

  Organisationens evne til at forandre sig i takt med omverdenen hænger sammen med det interne system, som organisationen udgør. Artiklen gennemgår den systemiske tænkning, som hjælper dig til at se sammenhængen mellem organisationen og forandringen.

  Læs mere
 • Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

  En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.

  Læs mere