Bøger om ledelse

På ministerens vegne

Ikke mange uden for centraladministrationen har indsigt i og forstår, hvorledes de komplicerede beslutningsprocesser rent faktisk foregår i staten. Bogen giver et indblik i de ofte komplekse politiske, økonomiske og organisatoriske forhold, der spiller ind, når der skal styres og ledes i staten.

Seks forhenværende departementschefer og direktører giver en fremstilling af, hvordan ledelse foregår i staten. Der er tale om konkrete eksempler, som forfatterne selv har været involveret i i deres ledelsesarbejde. Inge Thygesen i Undervisningsministeriet, Christian S. Nissen på Rigshospitalet, Hans Henrik Brydensholt i Kriminalforsorgen, Jens Kampmann i Miljøministeriet, Poul Ottosen i Fødevareministeriet og i EU.

Bogen rummer desuden en række kapitler, der belyser nogle længere udviklingslinjer i det statslige ledelses- og styringsarbejde. Ole Zacchi præsenterer i denne del af bogen en analyse af den samfundsombygning, der fra efterkrigstiden til årtusindskiftet realiserede det danske velfærdssamfund. Andre kapitler belyser udviklingen i den økonomiske politik, EU medlemskabets betydning for centraladministrationen, udviklingen i ministeriernes organisatoriske opbygning, samspillet mellem ministre og departementschefer, samt udviklingen fra juridisk baseret regelstyring til mere heterogene og differentierede professionelle ledelsesprocesser.

Ikke mange uden for centraladministrationen har indsigt i og forstår, hvorledes de komplicerede beslutningsprocesser rent faktisk foregår i staten. Bogen giver, både ved beskrivelsen af de seneste halvtreds års udvikling og de konkrete eksempler på ledelsesopgaver, et indblik i de ofte komplekse politiske, økonomiske og organisatoriske forhold, der spiller ind, når der skal styres og ledes i staten.

ForfatterChristian Nissen (red.)
ForlagHandelshøjskolens forlag
År2010
Sider333
Pris475 kr
ISBN9788762903616

Andre læser også