Artikler om Projektledelse

Et projekt er en midlertidig opgave, der gennemføres for at skabe et unikt produkt eller service. Projektledelse handler om at udstikke en fælles kurs, at skabe overblik over processen og sikre, at alle er klar over hvornår og med hvad, de skal bidrage. Som fag trækker projektledelse både på elementer fra ledelse, kommunikation og tekniske discipliner.

Projektledelse er en metode, som du kan bruge til at sætte retning på udviklingsarbejdet. Det handler om at udstikke en fælles kurs, at skabe overblik over processen og sikre, at alle er klar over hvornår og med hvad, de skal bidrage. Disciplinen består på denne måde grundlæggende af ledelse, men god projektledelse handler i høj grad også om fx god kommunikation og at sætte forskellige fagspecifikke kompetencer i spil.

I Lederwebs artikler om projektledelse kan du bl.a. læse, hvorfor det kan være en god ide at arbejde i projekter og med projektledelse. Du kan også læse om de fire faser, et projekt som regel består af, mens du også kan blive klogere på, hvordan du styrker motivationen i projektteamet.

Du finder også en samlet værktøjskasse til at styre og lede projekter sikkert i mål.Viser 8 / 8
Ingen resultater.
 • Sådan projektleder du

  Lederweb har samlet en guide til projektledelse, der giver dig gode råd til, hvordan du holder et projekt på rette kurs, minimerer feberredninger og undgår de typiske fælder.

  Læs mere
 • Porteføljestyring skaber overblik og klare prioriteringer

  Den strategiske styring, der sikrer, at ledelsen har overblik over projekterne og er i stand til at prioritere i mellem dem, savnes ofte. Her er porteføljestyring et effektivt redskab. Læs porteføljestyringens tre principper og kritiske fokusområder.

  Læs mere
 • Introduktion til projektledelse

  Projektledelse er en metode, som du kan bruge til at sætte retning på udviklingsarbejdet. Det handler om at udstikke en fælles kurs, at skabe overblik over processen og sikre, at alle er klar over hvornår og med hvad, de skal bidrage. Læs Lederwebs introduktion til projektledelse.

  Læs mere
 • 9 tips til projektlederen

  Skabeloner, to do-lister og konkrete tips. Her får du en samlet værktøjskasse til at styre og lede projekter sikkert i mål.

  Læs mere
 • Få styr på projektlederrollen

  Der stilles høje krav til projektlederen om rolleskift og fleksibilitet. Både i form af evne til at spotte hvilken rolle, der er brug for her og nu, samt færdighed til at gå ind i rollen uden at miste sig selv i processen. Jo mere bevidst du er om dine roller, og jo mere du har trænet dem, desto lettere er det at blive en succes som projektleder. Læs, hvornår du skal bruge de forskellige roller.

  Læs mere
 • Sprint dig til vellykkede projekter med agil projektledelse

  Drop langsigtet planlægning og estimater. Med agil projektledelse deler man i stedet et projekt op i sprintetaper, så man hele tiden er i stand til at reagere på forandringer undervejs i udviklingsprocessen.

  Læs mere
 • Kan du mærke projektmennesket?

  For mange mennesker er projekter den eneste måde at organisere deres hverdag på. De springer fra projekt til projekt uden at tænke over, hvad et projekt er –projektarbejdet er blevet hverdagen. Det har mange fordele, såsom et mere varieret og fleksibelt liv, hvor man ofte kan gøre det, man brænder for. Men det har også sine ulemper, blandt andet, at vi har sværere ved at mærke hinanden.

  Læs mere
 • Projektlederen i politisk styrede organisationer

  Som projektleder i en kommune eller region må du både have kendskab til de traditionelle projektledelsesmetoder og have forståelse for de særlige spilleregler, der er i politisk styrede organisationer. Læs mere om projektledelse i politisk styrede organisationer, og hvilke muligheder og begrænsninger det lægger på dine handlemuligheder som projektleder.

  Læs mere