
Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale
En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.
Læs mereFeedback, MUS, ansættelser, fratrædelsessamtaler, coaching, konflikthåndtering, advarselssamtalen, sygefraværssamtalen, peptalks etc. En stor del af ledelse er samtaler, og måden du griber samtalerne an har stor betydning for outcome.
Der er også de svære samtaler. Eksempelvis når en medarbejder har samarbejdsproblemer, udviser uacceptabel adfærd, eller hvis arbejdsindsats har haltet over en længere periode. Der er ikke nødvendigvis tale om en afskedigelse, men det er ofte en samtale, som er anspændt og konfliktfyldt. Det kan også være en svær samtale for begge parter, hvis en medarbejder viser symptomer på stress.
På Lederweb finder du artikler de forskellige samtaler, du kan have som leder. Der er også skemaer til MUS-samtaler, hvordan du holder være samtaler, samtaler der motiverer og så finder du også gode råd til de svære samtaler.
En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.
Læs mereFilosoffen Wittgenstein er ofte blevet citeret for ”mit sprogs grænse er min verdens grænse”. Med domæneteorien som værktøj kan et team eller en afdeling udvide deres sproglige grænse og herved forståelsen af hinanden. Læs denne korte, teoretiske introduktion til domæneteorien, og bliv guidet til, hvordan du kan anvende den i praksis.
Læs mereSystemisk teori og metode kan bruges til at forstå, hvordan organisationer fungerer, herunder forandringer, relationer, kommunikation, samtaler mv. Her får du en introduktion til systemisk metode.
Læs mereMange ledere og medarbejdere oplever MUS som spild af tid. Men brugt rigtigt er MUS et vigtig redskab til at sikre udvikling af dine medarbejdere og organisationen. Her får du en guide til, hvordan du indfrier potentialet i MUS.
Læs mere5F-modellen er en fasemodel, der udspringer af den anerkendende og ressourceorienterede tilgang Appreciative Inquiry (AI). Modellen er velegnet som ramme for udviklingsprocesser i almindelighed, og kan også bruges som forløbsskitse for udviklingssamtaler, som fx coaching.
Læs mere