Artikler om Sociale medier

Sociale medier er online tjenester, som sætter mennesker i stand til at deltage i interaktion ved at dele eller selv bidrage til produktion af indhold, meninger, erfaringer, nyheder og perspektiver mv. Sociale medier danner ramme for interaktion mellem individer og mellem grupper af mennesker. De sociale medier kan forstås som en udvikling fra en traditionel forståelse af medier som envejskommunikation, til hvad der kan betegnes som flervejskommunikation eller en mange-til-mange model.

Eksempler på sociale medier er Facebook, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Instagram og YouTube.

De sociale medier giver en række nye muligheder for organisationer og ledere, men også nye udfordringer. På Lederweb finder du artikler om, hvordan du som offentlig leder kan bruge de sociale medier, og hvordan du kan tackle de udfordringer, der kan opstå. • Sociale medier
Viser 14 / 14
Ingen resultater.
 • Synlig ledelse er langt fra nok – lær dine unge medarbejderes behov

  De kom til verdenen samtidig med internettet, og de er vokset op med mobiltelefon og sociale medier. Om få år vil hver fjerde medarbejder have levet hele deres liv i den digitale verden. En ny undersøgelse viser, at dine digitale medarbejdere stiller krav om, at du som leder er synlig og tilgængelig. Læs mere om dine unge medarbejderes krav til dig.

  Læs mere
 • Facebook-generationen kræver ny ledelse

  De er konstant online, de vælger selv, hvor de vil bruge deres kræfter, de deler anbefalinger og lader sig ikke diktere – de er ’Generation F’ – ’ F’ som i Facebook, og de stiller helt nye krav til din organisationsstruktur og ledelse. Læs her hvordan du, ifølge Management-guruen Gary Hamel fra London Business School, integrerer internettets ’psykologi’ i din ledelsespraksis.

  Læs mere
 • 10 råd om hvordan man får succes på de sociale medier

  Flere og flere virksomheder og organisationer er til stede på de sociale medier. Men som med de fleste andre tiltag er der nogle ting, der bør overvejes. Få 10 gode råd om, hvordan I bruger de sociale medier.

  Læs mere
 • Facebook på jobbet

  Bør du være venner med dine medarbejdere på Facebook? Hvilke informationer deler dine medarbejdere på nettet? Og hvor meget ”facebooker” dine medarbejdere i arbejdstiden? Der er mange potentielle konflikter der lurer, når Facebook træder ind på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • Når du googler en potentiel medarbejder…

  Flere ledere tjekker ansøgernes profiler på de sociale medier og benytter sig af Big Data. Det kan både medføre et fravalg af en mulig kandidat, at der læses mellem linjerne, og etikken bliver sat på en prøve. Læs her, hvad du skal væreopmærksom på, når du googler en potentiel ny medarbejder.

  Læs mere
 • Derfor er LinkedIn ikke spild af tid for ledere

  Mange ledere har ikke en færdigudfyldt LinkedIn profil. Når man spørger hvorfor, er svaret som regel, at de ikke har tid eller ikke kan se formålet med at have en. Er du én af de ledere, der endnu ikke helhjertet er hoppet på LinkedIn? Læs her, hvorfor du skal se at komme i gang.

  Læs mere
 • Leder i shitstorm: ”De værste 48 timer i mit liv”

  Flere kommunale ledere har prøvet at stå med de bedste hensigter for derefter at havne i regulære shitstorms på de sociale medier. Og fælles for dem alle har været, at de er kommet som lyn fra en klar himmel. Læs her, hvad ekspert råder til, hvis jeres organisation havner i en shitstorm.

  Læs mere
 • Sociale medier er ikke så farlige

  Den tid er forbi, hvor man som leder i det offentlige kunne gemme sig bag et logo eller et byvåben. Med sociale medier rykker den direkte dialog med borgerne tættere på ledelsen, og en række ledere har forstået, hvad sociale medier kan give bidrage med. Få her konkrete råd om at finde vej i den sociale medieverden.

  Læs mere
 • Sæt gang i de store tanker med små glimt

  Innovation kommer ikke af sig selv, men med glimtglimt.dk får du et værktøj fra Væksthus for Ledelse, der er perfekt som fødselshjælper til de nye ideer. Kig på siden og lad dig inspirere af alverdens smarte løsninger.

  Læs mere
 • Undgå at komme i mediernes klør

  Kriser i det offentlige er guf for medierne. De kan vende en folkestemning, føre til lovgivning og ændre praksis i det offentlige. Nogle kan ikke undgås, men mange kan forbygges. Den bedste modgift er en stærk og gennemsigtig organisation med åbenhed og tillid. Læs, hvordan du som leder undgår at blive forsidestof for medierne ved at lære af en anden kendt krise.

  Læs mere
 • Sådan tager du styringen over de sociale medier

  Udfordringen med sociale medier er ikke teknologien og de respektive kanalers funktionalitet. Det er mere grundlæggende en ledelsesmæssig udfordring: frygt. Læs om, hvordan sociale medier udfordrer din mulighed for at have kontrol og hvordan du tackler det.

  Læs mere
 • Sådan brander du dig på sociale medier

  Personlig branding for ledere er ikke, hvad det har været. Disciplinen, hvor ledere i det offentlige, gennem en kontinuerlig indsats, forsøger at synliggøre sig, så de skiller sig ud fra mængden for at styrke omdømme og anerkendelse, er blevet revolutioneret af sociale medier. Læs her, om syv ting du skal være opmærksom på, når du vil brande dig selv på de sociale medier.

  Læs mere
 • Offentlige ledere styrker deres lederskab på sociale medier

  Coronakrisens uforudsigelighed har fået mange flere offentlige til at benytte medier som LinkedIn og Twitter til at kommunikere til og med de medarbejdere, erhvervsliv, institutioner, borgere og mange andre, som de har brug for at være i dialog med. Få her råd om, hvordan du styrker din kommunikation på de sociale medier.

  Læs mere
 • Ledere skal skabe ambassadører

  Antallet af opslag lavet af borgere på de sociale medier vokser eksplosivt. Og det er ikke kun shitstormopslagene. Også de positive opslag kan gå viralt. Så når en pædagog, en skolelærer eller en sygeplejerske får ros, har det stor betydning, ikke blot for medarbejderen selv, men også for arbejdspladsens omdømme.

  Læs mere