Artikler om Sociale medier

Sociale medier er online tjenester, som sætter mennesker i stand til at deltage i interaktion ved at dele eller selv bidrage til produktion af indhold, meninger, erfaringer, nyheder og perspektiver mv. Sociale medier danner ramme for interaktion mellem individer og mellem grupper af mennesker. De sociale medier kan forstås som en udvikling fra en traditionel forståelse af medier som envejskommunikation, til hvad der kan betegnes som flervejskommunikation eller en mange-til-mange model.

Eksempler på sociale medier er Facebook, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Instagram og YouTube.

De sociale medier giver en række nye muligheder for organisationer og ledere, men også nye udfordringer. På Lederweb finder du artikler om, hvordan du som offentlig leder kan bruge de sociale medier, og hvordan du kan tackle de udfordringer, der kan opstå. • Sociale medier
Viser 5 / 13
Ingen resultater.
 • Synlig ledelse er langt fra nok – lær dine unge medarbejderes behov

  De kom til verdenen samtidig med internettet, og de er vokset op med mobiltelefon og sociale medier. Om få år vil hver fjerde medarbejder have levet hele deres liv i den digitale verden. En ny undersøgelse viser, at dine digitale medarbejdere stiller krav om, at du som leder er synlig og tilgængelig. Læs mere om dine unge medarbejderes krav til dig.

  Læs mere
 • Facebook-generationen kræver ny ledelse

  De er konstant online, de vælger selv, hvor de vil bruge deres kræfter, de deler anbefalinger og lader sig ikke diktere – de er ’Generation F’ – ’ F’ som i Facebook, og de stiller helt nye krav til din organisationsstruktur og ledelse. Læs her hvordan du, ifølge Management-guruen Gary Hamel fra London Business School, integrerer internettets ’psykologi’ i din ledelsespraksis.

  Læs mere
 • 10 råd om hvordan man får succes på de sociale medier

  Flere og flere virksomheder og organisationer er til stede på de sociale medier. Men som med de fleste andre tiltag er der nogle ting, der bør overvejes. Få 10 gode råd om, hvordan I bruger de sociale medier.

  Læs mere
 • Når du googler en potentiel medarbejder…

  Flere ledere tjekker ansøgernes profiler på de sociale medier og benytter sig af Big Data. Det kan både medføre et fravalg af en mulig kandidat, at der læses mellem linjerne, og etikken bliver sat på en prøve. Læs her, hvad du skal væreopmærksom på, når du googler en potentiel ny medarbejder.

  Læs mere
 • Uanset om du er jobsøgende eller ej, så er der mindst tre grunde til, at du som leder får styr på LinkedIn. Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

  Derfor er LinkedIn ikke spild af tid for ledere

  Mange ledere har ikke en færdigudfyldt LinkedIn profil. Når man spørger hvorfor, er svaret som regel, at de ikke har tid eller ikke kan se formålet med at have en. Er du én af de ledere, der endnu ikke helhjertet er hoppet på LinkedIn? Læs her, hvorfor du skal se at komme i gang.

  Læs mere