Artikler om Værdier

Værdier er med til at skabe en fælles forståelse af og holdning til organisationen og dens omverden. Et fælles værdigrundlag fungerer som fælles referenceramme. Du kan bl.a. læse artikler om, hvordan du som leder undgår, at medarbejderne vender det hvide ud af øjnene, hver gang du eller HR-afdelingen nævner værdisættet og hvordan du gør buzzwords til praksis.

Du kan også læse, hvad kollektiv ledelse skal bruges til, og hvordan du sikrer, at selvledelse designes, så det ikke bliver en katalysator for psykisk mistrivsel, men snarere en praksis, der gavner medarbejderen, lederen og organisationen. D

et er også her, at du finder svar på de fem vigtige egenskaber hos tillidsskabende ledere, og du kan læse om, hvornår du går for tæt på. Opsamlende er det her, du finder en oversigt over artikler og værktøjer om værdibaseret ledelse.

Du vil også kunne finde viden om emner som social kapital og tillidsbaseret ledelse. • Værdier
Viser 5 / 69
Ingen resultater.
 • Systemisk metode - et stærkt perspektiv på forandringer og samtaler

  Systemisk teori og metode kan bruges til at forstå, hvordan organisationer fungerer, herunder forandringer, relationer, kommunikation, samtaler mv. Her får du en introduktion til systemisk metode.

  Læs mere
 • Hvad er værdibaseret ledelse?

  Indførelsen af et klart formuleret værdigrundlag har i mange organisationer været svaret på at få skabt en fleksibel styringsramme, der åbner mulighed for løsninger afstemt efter konkrete situationer

  Læs mere
 • Strategisk ledelse - de mange arenaer

  Stort set alle strategibøger fokuserer på markedet og strategisk ledelse i private virksomheder. Men der er brug for teorier og modeller, som tager udgangspunkt i de vilkår, der er i den offentlige sektor. Læs om professor Kurt Klaudi Klausens otte arenaer for strategisk ledelse i den offentlige sektor her.

  Læs mere
 • 12 nøgler fra Kierkegaard til din ledelse

  Styringsværktøjer kan gøre nytte, men ledelse kræver langt mere end værktøjer. At være leder kræver, at du træder i karakter som menneske. Og at træde i karakter som menneske har Kierkegaard sagt og skrevet meget om. Bliv klogere på, hvad ledelse handler om, når det kobles til Kierkegaard.

  Læs mere
 • Ved at arbejde med dit personlige lederskab kan du udvide den vifte af opgaver og udfordringer, du kan håndtere med en ledelsestilgang, som er reflekteret og tilpasset situationen. Foto: Pixabay.com

  Personligt lederskab: Hvor godt kender du dit?

  Hvis du er bevidst om dine værdier, styrker og svagheder, og hvad der er din personlige teori om god ledelse, kan du bedre udvikle dig som leder. Her får du en enkel model til bedre at kunne forstå og arbejde med dit personlige lederskab.

  Læs mere