Podcast: Døren til dit ledelsesrum går op uden nogen banker på

Mange vil gerne blande sig og sætte retningen for din ledelse. Derfor er det ekstra vigtigt, at du selv udstikker en klar og tydelig vej for dine ledere og medarbejdere. Lyt til ny podcast, hvor Kurt Strand har inviteret tidligere formand for Ledelseskommissionen, en direktør, en oversygeplejerske og en coach i studiet for at tale om at sætte retning.

Skribentinfo

Podcasten er optaget før skandalen om Falck kom i medierne. Tidligere formand for Ledelseskomissionen Allan Søgaard Larsen var i pågældende periode koncernchef for FALCK A/S.

”Der er rigtig mange, der gerne vil blande sig. Dørene ind i ledelsesrummet går jo op uden, at man banker på. Jeg tænker faktisk, at ledelse i det offentlige er sværere end ledelse i det private. Værdierne og identiteten i det offentlige er meget stærk, men til gengæld er det ledelsesrum, du får lov til at agere i, mindre,” forklarer Allan Søgaard Larsen, tidligere formand for Ledelseskommissionen  og understreger, at det netop derfor er yderst vigtigt, at den, der leder, hele tiden insisterer på at sætte retningen.

Allan Søgaard Larsen er sammen med tre andre gæster i studiet hos Kurt Strand. Udover Allan Søgaard Larsen deltager oversygeplejerske på Rigshospitalets hjerteklinik Pernille Preisler, Marie Louise Madsen, der er teknisk direktør i Ishøj Kommune og erhvervscoach og psykolog Stig Kjerulf.

Gæsterne er enige om, at synlighed er nødvendigt, når man sætter retning. Ifølge Stig Kjerulf skal man tage rummet:

”Du skal inspirere og skabe energi, og samtidig have din faglighed og din viden på plads,” forklarer han.

Men at sætte retning kræver også en gang i mellem, at man opererer under radaren:

”Du er nødt til at operere lidt i det skjulte en gang imellem. Du skal tage nogle snakke med udvalgte medarbejdere lidt tidligere end, du måske havde tænkt, at du ville for at forberede dem på forandringerne,” fortæller Pernille Preisler.

Det er Marie Louise Madsen enig i og understreger desuden, at man som leder skal være en dygtig oversætter, når man sætter retningen:

”Noget af det, der er rigtig vigtigt i en politisk organisation, det er at oversætte, hvad vores politikere vil have. Også fordi at det kan skifte. Så det er vigtigt hele tiden at formidle det,” forklarer hun.

Lyt til podcasten her, og hør også de fire gæster drøfte, hvordan du indtager dit ledelsesrum i en politisk styret organisation.

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre episoden her. 

Du kan lytte til alle podcast i serien "Ørerne i maskinen" her.

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcasts på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af podcast-serien "Ørerne i maskinen", så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcasts samt følge Lederweb, så du får besked, når vi har nye podcasts klar. Du kan også afspille direkte fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er beregnet til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads: 
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

Følg os også på FacebookTwitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de næste programmer.

Skribentinfo

Kommentarer