”Jeg har med bogen ”Kunsten at koge et æg – en ledelsesrejse” skrevet en fortælling som ledere kan spejle sig i, som forhåbentlig griber dem og får dem til at reflektere over egen ledelsespraksis,” fortæller ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp og fortsætter:
”Jeg har læst mange ledelsesbøger igennem min karriere som både direktør i den offentlige- og private sektor og som ledelsesrådgiver. Men jeg må indrømme, at en del af dem når jeg ikke til sidste side i. Denne bog skal gerne give læseren en masse viden om ledelse gennem Christians historie – de valg han træffer, de fejl han begår, og de tanker han gør sig og holde læseren fanget til sidste punktum”.
I bogen følger vi Christian, der uventet bliver kaldt ind til et bestyrelsesmøde og får tilbudt stillingen som administrerende direktør, fordi den nuværende har meddelt, at han går på pension først i det nye år. Christian får de næste tre måneder til at forberede overtagelsen og et stort forestående strategiskifte. Han får også tilbudt en mentor, som har en lidt anderledes tilgang, hvori der blandt andet indgår kogning af æg.
Kunsten at koge et æg – en ledelsesrejse har til formål at få læseren til at se indad og reflektere sammen med hovedpersonen Christian i fortællingen. I en fortællende form bliver læseren præsenteret for klassiske ledelsesudfordringer og temaer for personlig udvikling.
Her kan du læse første kapitel af bogen ”Kunsten at koge et æg – en ledelsesrejse”.
Læringen ved at spejle sig i andre
”Christians reaktioner er genkendelige. Og det vi som læsere skal lære af Christian er, at for at blive en god leder, skal man kende sig selv, sine reaktioner og sine værdier. Det skal mentoren hjælpe Christian med at blive mere klar på og så skal Christian lære at reflektere. Ledelse handler også om tempo. Ind imellem at sætte farten ned og overveje, hvad problemet egentlig er, før man handler. At koge et æg indgår derfor som en del af udfordringen og læringen, for der ligger meget timing i at koge et æg – ligesom der gør i ledelse,” pointerer Susanne Teglkamp.
En anden vigtig læring for Christian – og dermed også et godt råd til alle ledere er, at man skal lære at bruge andre. Det hele behøver ikke at sidde på ens egne skuldre. Du skal erkende, at du ikke er en lille enmandshær. Du er nødt til at tale med andre, række ud til andre og spejle dig i andre. Susanne Teglkamps erfaring er, at mange ledere – særligt i begyndelsen af et lederjob – har meget travlt med at skulle bevise, hvor dygtige de er, og derfor er de mindre tilbøjelige til at bede om hjælp.
Kunne grine af sig selv
”Christian er en rollemodel. Selvom han jokker i spinaten, så kan læserne lære noget af ham og hans tilgang til ledelse. Han er ikke et overmenneske men hvis vi som Christian stopper op og reflekterer over vores indsigter, så kan vi ændre tingene til noget bedre,” siger Susanne Teglkamp.
Der sker ingen bestialske mord i bogen, og der er heller ikke et intrigant familiedrama. Til gengæld er bogens tone præget af en underfundig humor, fordi forfatteren er af den overbevisning, at god ledelse er også at kunne grine lidt af sig selv, og i bogen kommer man til at grine både med og af Christian.
Du kan bestille ”Kunsten at koge et æg – en ledelsesrejse” her.