Her er den typiske offentlige leder

Her får du et portræt af, hvem den typiske offentlige leder er. Måske kan du genkende hende.

Skribentinfo

Når man tegner et billede af den gennemsnitlige offentlige leder ud fra statistikkerne, så er hun 52 år og hedder Anne. Anne er gift med Jens, og hun arbejder som leder i administrationen i en kommune. Hun har været leder i cirka ti år. Hendes søster er ansat som afdelingsleder på et sygehus. 

Har en diplomuddannelse i ledelse

Anne har taget en diplomuddannelse i ledelse. Hun synes, at uddannelsen har styrket hendes ledelseskompetencer. Fx føler hun sig bedre rustet til at håndtere forandringer i egen organisation og kommunikere med medarbejderne. Uddannelsen har også givet hende værktøjer til at understøtte medarbejdernes læring og kompetenceudvikling og øge deres motivation.

Deltager i ledernetværk

Hun deltager også i to forskellige ledernetværk. Et med andre ledere fra forvaltningen og et tværgående ledernetværk, hvor hun mødes med ledere fra alle dele af kommunen.

Kan blive stresset

En gang i mellem føler hun sig stresset. Det skyldes især behovet for besparelser, og at hun kan blive i tvivl om, hvad kommunen forventer af hende. Men som udgangspunkt er Anne glad for at være leder.

Anne forsøger løbende at forbedre kerneydelsen blandt andet gennem innovation. Og hun ved at det større fokus på innovation også er med at øge fagligheden, arbejdsglæden og effektiviteten i hendes afdeling.

Familien

Anne og hendes mand Jens drikker et glas vin til aftensmaden og fjernsynet kører næsten tre timer hver dag. Når familien tager på ferie, så går turen til Spanien.

Pension

Hun overvejer at gå på pension, inden hun bliver 65 år. Hun har en god pensionsopsparing gennem sin fagforening. 

Kilder:

Danmarks Statistik

Danmarks Evalueringsinstitut

Kommunernes og regionernes løndatakontor

FTF Lederpejling

Læs mere:

Lederens vilkår og nytårsfortsætter anno 2012

Skribentinfo

Kommentarer