Høfeber koster sygedage

Atjuuu! Næsen klør og øjnene svier. Med andre ord: Det er blevet forår. En million danskere har høfeber og det fører hvert forår til nedsat effektivitet og sygedage. Læs her, hvilke hensyn I kan tage på jeres arbejdsplads.

Skribentinfo

Det er fristende at tage imod foråret med åbne vinduer. Men den friske forårsluft kan blive omkostningsfuld for arbejdspladserne.

Ifølge Astma- og Allergi Danmark koster høfeber danskerne i gennemsnit op til 2 sygedage om året. Det svarer til 1,5 million sygedage på landsplan.

- Det er et overset, men stort problem på mange arbejdspladser. Der kan være dage, hvor pollenallergikere er så hårdt ramte, at det går ud over deres effektivitet og rigtig mange må melde sig syge, siger Betina Hjorth fra Astma-Allergi Danmark og fortsætter:

- Som leder kan du være med til at gøre hverdagen lettere for dine medarbejdere med pollenallergi. Først og fremmest er der tiltag, som at holde vinduerne lukkede midt på dagen, men i ligeså høj grad også at få skabt en forståelse blandt de øvrige kolleger for hvorfor det er nødvendigt at lukke den dejlige forårsluft ude.

Her er råd til at forebygge høfeber på arbejdspladsen.

  1. Luk vinduerne. Men sørg for et godt indeklima. Luft ud morgen og aften, hvor pollentallet er lavt

  2. Hæng overtøjet i et separat lokale

  3. Sørg for at der er rent på kontoret

  4. Overvej at montere pollenfiltre i arbejdspladsens ventilationsfiltre

  5. Hold dig opdateret på pollentallene, så kan arbejdsdagen planlægges efter varslingerne. Få automatisk en mail med dagens pollen tal ved at tilmelde dig her.

HK/Privat opfordrer til, at arbejdspladserne indtænker astma- og allergiområdet i deres generelle arbejdsmiljø- og sygefraværspolitikker.

Kilde:Astma Allergi Danmark

Læs også

Syg efter anerkendelse

Dårlige ledere giver medarbejderne stress

Stop energityven

Skribentinfo

Kommentarer