Artikler • Pernille Bekke
Viser 50 / 142
Ingen resultater.
 • Værktøj: Dialogkort til dit personlige lederskab

  For at kunne lede andre, skal du kunne lede dig selv, herunder kende dig selv og vide, hvilke værdier du bygger din ledelse på. Her får du ti spørgsmål til dialog eller refleksion om dit personlige lederskab.

  Læs mere
 • Hvilken type leder vil medarbejderne helst arbejde for?

  Der er lige nu flere stillingsopslag, end der er medarbejdere til at søge dem. Læs, hvad der får medarbejderne til at sige op, og hvad der er vigtigt for dem, når de søger nyt arbejde.

  Læs mere
 • Sådan leder du en medarbejder der ikke kan lide dig

  Hanne smiler ikke tilbage og vender ryggen til, når du kommer forbi på gangen. Læs her, hvordan du bedst tackler en medarbejder, der ikke kan lide dig.

  Læs mere
 • Hvad er gaslighting, og hvordan stopper du det?

  En kollega, medarbejder eller chef påstår igen og igen, at du husker forkert eller misforstår ting, og til sidst begynder du selv at tvivle. Men det er ikke dig, den er gal med. Det er en bevidst manipulation. Læs om fænomenet gaslighting, og hvordan du tackler det på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • 4 typiske spørgsmål til jobsamtalen - og hvordan du bedst besvarer dem

  Hvad er din største svaghed? Hvor ser du dig selv om 5 år? Læs, hvordan du bedst besvarer nogle af de mest stillede spørgsmål til jobsamtalen.

  Læs mere
 • 6 råd: Sådan giver du feedback til en der råber eller græder

  Hvad gør du, når en medarbejder reagerer på din feedback ved at råbe af lungernes fulde kraft, så du ikke kan få et ord indført? Eller hvis han græder, så du knapt kan forstå, hvad han siger? Her får du seks råd om, hvordan du bedst tackler følelsesudbrud, når du giver feedback.

  Læs mere
 • Sådan tackler du afbrydelser

  Hvordan afbryder du uden at virke uhøflig? Og hvad gør du, hvis du gang på gang bliver afbrudt på personalemødet? Afbrydelser opfattes som uhøflige, men kan være nødvendige. Læs her, hvordan du bedst tackler dem.

  Læs mere
 • Når hvedebrødsdagene som ny leder er forbi

  Er boldene i luften blevet for mange, og hober problemerne sig op? Efter nogle hektiske måneder som ny leder, er det naturligt at blive usikker og tvivle på, om det overhovedet var den rigtige beslutning at blive leder. Her er seks råd, der booster din energi.

  Læs mere
 • 9 sætninger gode ledere siger

  "Undskyld", "tak" eller, "hvad synes du"? Som leder er det, du siger og gør afgørende for medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel. Læs her, hvilke ni sætninger dårlige ledere siger alt for sjældent.

  Læs mere
 • Coach dine medarbejdere og få mere tid

  Coachende ledelse hjælper medarbejderne med at indfri deres potentiale, skaber motivation og engagement – og giver samtidig lederen mere tid. Læs her, hvordan du bliver en coachende leder.

  Læs mere
 • 4 ting du ikke bør sige til chefen

  Ord betyder noget, når du leder. Når du leder opad, kan det rigtige ordvalg give dig opbakning og frihed. Til gengæld risikerer du at skade din relation til chefen, hvis du ikke tænker over, hvad siger. Læs her, hvilke fire sætninger.

  Læs mere
 • 4 ting du ikke bør sige den første tid i dit nye lederjob

  De ting, du gør og siger i den første tid som leder et nyt sted, kan enten skabe tillid eller afstand mellem dig og medarbejderne. Læs her, hvilke fire sætninger du bør undgå at bruge den første tid i din nye lederstol.

  Læs mere
 • Afvænningskur for bureaukrater

  Vores organisationer indbyder til visse bureaukratiske handlinger – uanset om vi kan lide det eller ej. Men hvis du med tiden har fået det sorte bælte i bureaukrati, hvordan ændrer du så de indlærte vaner til fordel for mere frihed? Et godt sted at begynde er at låne et princip fra Anonyme Alkoholikere. Her får du en afvænningskur for bureaukrater.

  Læs mere
 • Sådan leder du en usikker medarbejder

  Hvis din medarbejder er usikker og tvivler på egen formåen, kan det hæmme ham i at arbejde selvstændigt og levere sit bedste. Læs, hvordan du giver din usikre medarbejder troen på sig selv og tackler dine egne frustrationer over den usikre adfærd.

  Læs mere
 • 5 regler: Sådan engagerer du deltagerne på dine virtuelle møder

  Det er svært at fange og fastholde folks opmærksomhed til møder, og når mødedeltagerne ikke er i samme rum, bliver opgaven endnu vanskeligere. Det første minut er afgørende for om det lykkes. Her får du fem regler, der kan hjælpe dig til at engagere deltagerne på dine virtuelle møder.

  Læs mere
 • 10 sætninger du skal undgå

  Der skal ikke komme mange uheldige formuleringer ud af din mund, før de skader dit lederskab, og dine medarbejdere begynder at se sig om efter et nyt arbejde. Læs, hvilke ti sætninger, du ikke må sige som leder.

  Læs mere
 • Få den bedste start som ny leder

  Kan du være leder for mine nuværende kollegaer? Hvordan træder du i karakter som leder, og hvilke snublesten skal du være opmærksom på? Læs her, hvordan du får den bedste start som ny leder.

  Læs mere
 • 3 fejl ledere begår i en-til-en møder

  Det kan føles som om, at møder suger din tid og energi. Det er ærgerligt. For det faste, fokuserede og produktive en-til-en møde med din medarbejder er en vigtig investering i jeres relation og for medarbejderens motivation og effektivitet. Her kan du læse, hvad du bør stoppe med, hvis du vil have et godt møde med din medarbejder.

  Læs mere
 • 10 ting jobansøgere hader at blive spurgt om

  Hvis du var en superhelt, hvad ville din superkraft så være? Hvor ser du dig selv om fem år? Nogle af de spørgsmål, der bliver stillet til jobsamtaler, er tæt på umulige at svare på, og kan slå selv den bedste kandidat ud af kurs. Her får du listen med spørgsmål, som jobansøgere hader mest.

  Læs mere
 • Sådan motiverer du

  Der er utallige bud på, hvad der motiverer. I kompendiet her er samlet seks af de bedste og mest læste artikler om motivation fra Lederweb. De klæder dig på til at lede og motivere dine medarbejdere i hverdagen.

  Læs mere
 • 8 myter om den gode leder

  Udadvendt, stærk, handlekraftig - og måske en smule skræmmende. Der er mange forestillinger og misforståelser om, hvem og hvad en god leder er. Her kan du læse om otte udbredte misforståelser om, hvad der kendetegner gode ledere.

  Læs mere
 • Ansæt den rette

  Hvordan laver du en god stillingsannonce og stiller de gode spørgsmål, der får ansøger til at afsløre sit sande jeg? Kompendiet her samler otte af de bedste artikler fra Lederweb og klæder dig på til at gennemføre en god ansættelsessamtale.

  Læs mere
 • 4 råd: Undgå at blive nervøs når du holder jobsamtale

  Jobsamtalen er en anspændt situation. Ikke bare for ansøgeren – men for alle omkring bordet. Det er så afgørende at få stillet de rigtige spørgsmål, lytte til kandidatens svar og gennemføre en god samtale, som gør dig i stand til at vurdere om ansøgeren er den rette til jobbet. Læs her, hvordan du tackler din egen nervøsitet, når du skal gennemføre en jobsamtale.

  Læs mere
 • Efter corona: Det efterspørger medarbejderne

  Dine medarbejdere kommer til at efterspørge andre rammer for deres arbejdsliv på den anden side af corona. Samtidig har de fået en stor portion digital selvtillid, som betyder, at ting, der før var umulige, nu pludselig kan lade sig gøre. Er du klar til det?

  Læs mere
 • 7 stærkt undervurderede egenskaber hos gode ledere

  Ydmyg, gavmild og åben. Der er nogle egenskaber ved ledere, som får alt for lidt opmærksomhed i ledelseslitteraturen, selvom de er afgørende for, om du lykkes som leder i praksis. Læs om de syv undervurderede egenskaber her.

  Læs mere
 • De 9 mest irriterende mails

  Du er ikke i tvivl om, at en prøver at fortælle dig, at noget er galt, når du får en passivt-aggressiv mail. Men det kan være så godt pakket ind i venlige formuleringer, at det er svært at konfrontere afsenderen med det. Se eksempler på passivt-aggressive mails, og læs, hvordan du bedst tackler dem.

  Læs mere
 • Halloween: Hvad kan ledere lære af gyserfilm?

  Lige som en klassisk gyserfilm, kan det nogle gange føles skræmmende at være leder. Men faktisk kan gyserfilm mere end at skræmme dig fra vid og sans. Læs, hvad ledere kan lære af de klassiske gyserfilm.

  Læs mere
 • Dét tænker medarbejderne når du ikke giver feedback

  Medarbejderne efterlyser feedback fra deres ledere. Men det er ikke altid, de får det. Det gør medarbejderne usikre, og de begynder at digte deres egne forklaringer på, hvorfor de ikke får feedback. Læs deres tre typiske forklaringer her.

  Læs mere
 • Advarsel: 9 løgne ledere fortæller sig selv

  Det er tegn på svaghed, hvis en leder viser følelser. De har altid travlt. Og så er det uklogt at blive venner med sine medarbejdere. Det er nogle af de løgne, mange ledere fortæller sig selv. Få alle ni løgne her.

  Læs mere
 • Advarsel: 11 tegn på giftig ledelse

  Ledere, der er utydelige, ikke anerkender, eller som favoriserer, er gift på en arbejdsplads. Læs 11 kendetegn ved en giftig leder her.

  Læs mere
 • 6 ting du gerne ville have vidst inden du blev leder

  Når man spørger nye ledere, hvad der er det sværeste, så peger de blandt andet på det at vinke farvel til de kollegiale relationer, kridte sin egen bane som leder op og det, at alt hvad de gør, ikke gør og siger bliver fortolket. Læs om de seks ting, som fylder særligt meget, når man bliver leder.

  Læs mere
 • 6 spørgsmål gode ledere kender svaret på

  Ét er at have en holdning til ledelse og at kende alle teorierne. Noget andet er selv at håndtere ansvaret og autoriteten. Her kommer seks spørgsmål, du bør overveje, hvis du gerne vil have succes som leder.

  Læs mere
 • 7 fejl du skal undgå med dit kropssprog

  Du skal vælge dine ord med omhu. Men lige så vigtigt er det, at dit kropssprog stemmer overens med det, du siger. Hvis der er uoverensstemmelse, risikerer du at fremstå utroværdig eller måske signalere noget helt andet end det, du egentlig ville. Få overblik over, hvilke typiske fejl, du bør undgå.

  Læs mere
 • Kender medarbejderne jeres mål og dine forventninger til dem?

  Som leder er det dit ansvar, at jeres mål og værdier er tydelige for medarbejderne. Ellers er det umuligt for dem at præstere. Se animationsfilm om, hvordan du gør jeres mål og værdier synlige. Den varer kun halvandet minut, men inkluderer alligevel en tur i Tivoli:

  Læs mere
 • 7 utrolige historier der får dine problemer til at blegne

  Hvad gør du, hvis din ekskæreste, som du gik fra uden et ord, pludselig skal være din chef? Eller hvis din medarbejder bider en kollega? Disse dilemmaer og andre store og små arbejdsrelaterede spørgsmål giver en amerikansk blog svar på. Læs med her.

  Læs mere
 • 17 spørgsmål til ansættelsessamtalen

  Her finder du 17 klassiske spørgsmål til jobsamtalen og råd om, hvordan du stiller gode spørgsmål.

  Læs mere
 • Det skal du ikke skrive i en anbefaling

  Det er god praksis, at du skriver en anbefaling, hvis en medarbejder beder dig om det, når vedkommende stopper. Men hvad skriver man i en anbefaling, og hvad skal du absolut ikke skrive?

  Læs mere
 • Demotiverer du dine medarbejdere når du roser?

  Kan man blive demotiveret af ros? Ja, hvis den er utroværdig og lederen ikke ved, hvad han taler om. Så har den faktisk den modsatte effekt. Læs, hvordan du undgår at demotivere, når du roser dine medarbejdere.

  Læs mere
 • 5 ting gode ledere ikke gør

  Hvis du vil undgå at medarbejderne smutter på grund af dig, så skal du styre uden om disse fem måder at lede.

  Læs mere
 • Advarsel: 5 kendetegn ved et usundt samarbejde

  Mange forbinder relationelt lederskab med noget"blødt” og konsensusorienteret. Det er forkert. Som leder skal du have et knivskarpt fokus på produktive relationer; samarbejdet skal levere hårde resultater. Læs, hvordan du spotter et usundt samarbejde og, hvordan du styrker det med relationel koordinering.

  Læs mere
 • 10 ting ledere med følelsesmæssig intelligens aldrig gør

  Ledere med høj følelsesmæssig intelligens mister aldrig besindelsen. De undertrykker heller ikke deres følelser. Men hvad gør de så? Læs, hvad der kendetegner ledere med høj følelsesmæssige intelligens.

  Læs mere
 • Følelsesmæssige kvababbelser gør det svært at være mellemleder

  Mellemlederne er mest udsatte for følelsesmæssige og etiske dilemmaer i deres job, fordi de både er dem, der skal modtage og udføreforandringer. Læs, hvad mellemledere typisk gør for at beskyttesig mod dilemmaerne, og hvad der er bedst at gøre.

  Læs mere
 • Sådan mister du dine bedste medarbejdere

  Du har nogle af de bedste medarbejdere lige nu. De har den nødvendige viden og virker motiverede. Alt kører. Men intet varer evigt. Men intet varer evigt. For mens du glæder dig over dine fantastiske medarbejdere, er en af dem måske ved at søge væk.

  Læs mere
 • 5 måder du bevarer roen når bølgerne går højt

  Glæde og begejstring er helt legitime følelser at udtrykke på jobbet. Derimod er det ikke velset at vise sinvrede eller frustration. Slet ikke som leder. Læs her, hvad du kan gøre for at tackle dine svære følelser på jobbet.

  Læs mere
 • 5 ting du ikke skal gøre lige efter ferien

  Selv om du er fuld af energi og har glædet dig til at komme tilbage på arbejde, kan den første dag føles som at løbe direkte ind i en mur. Her kan du læse om fem ting, mange ledere fejlagtigt starter med at gøre efter ferien, men som hurtigt kører de opladte batterier helt flade.

  Læs mere
 • Ledelseskommissionen: 28 anbefalinger til bedre ledelse

  Lederne skal fokusere mere på borgerne, politikerne skal have tillid til lederne og lederidentiteten skal styrkes. Det var nogle af budskaberne fra Ledelseskommissionen da de lancerede deres 28 anbefalinger til, hvordan man kan styrke ledelse i den offentlige sektor. Læs de 28 anbefalinger her.

  Læs mere
 • 6 råd: Sådan er du en nærværende chef

  Du kan godt være en nærværende chef, selvom du ikke ser dine ledere dagligt. Her kan du læse om, hvad du, ifølge lederne, skal være særligt opmærksom på, hvis du vil være en god chef.

  Læs mere
 • Strategisk ledelse - er du til kikkert eller mikroskop?

  Dygtige ledere har strategisk zoom. De formår ubesværet at skifte perspektiv mellem detalje, overblik og fremsyn. Læs om den afgørende kompetence og find ud af, hvordan du styrker dit strategiske zoom.

  Læs mere
 • Millennials kommer – og det forventer de

  Millennials, som er født mellem 1980 og 2000, er blevet kaldt alt fra dovne og selvcentrerede til samarbejdsorienterede, innovative og fleksible. Om få år udgør de 35 pct. af den globale arbejdskraft. Derfor er det måske en god ide at blive klogere på, hvem de egentlig er og hvilken ledelse, de forventer.

  Læs mere
 • Topledelse kræver manøvreringstalent

  For at bygge de vigtige broer mellem forvaltningen og det politiske system kræver det, at du skal kunne manøvrere i det politiserede farvand. Læs mere om vilkår for offentlig topledelse her.

  Læs mere