Lyt til ledelse: Der er koldt på toppen

Jo højere du kommer op i ledelseshierarkiet – desto koldere bliver det. Det fortæller fire ledere på forskellige niveauer til Kurt Strand, der har inviteret dem i studiet for at drøfte deres skift fra et ledelsesniveau til et andet. Lyt til podcast om skift mellem ledelseslag her.

Skribentinfo

”Jeg kommer til at påtage en moderrolle, hvor jeg tager ansvar for, hvordan mine medarbejdere har det med sig selv, hinanden og deres faglighed”. Sådan siger Charlotte Ibsen, der er socialfaglig leder i Hvidovre Kommune. Hun drøfter skiftet mellem ledelseslag i studiet hos tilrettelægger Kurt Strand sammen med Lise Hansen viceklinikchef på Aalborg Universitetshospital, Michael Mariendal, skolechef i Gladsaxe og Anders Debel, teknisk direktør i Holstebro Kommune.

I podcasten kan du høre, hvorfor det er lettere at skifte til det næste ledelseslag i en ny organisation og lægge den lidt for empatiske moderrolle bag sig. Og hvordan dine ord bliver fortolket og efterlevet endnu mere, jo højere du kommer op i hierarkiet samtidig med, at følelsen af at være alene bliver større.

Hør den nyeste podcast her

Hent podcasten her (iTunes)

Fælles for lederne, der har taget skiftet fra et ledelsesniveau til et andet, er også, at de har oplevet at miste følingen med deres fag mere og mere, og at der skal tages flere hensyn, som gør ledelsesopgaven endnu mere kompleks. I podcasten fortæller de, hvilke ledelsesopgaver der er trådt i stedet for, og hvorfor organisationen skal klæde dem på til at kunne lede på tværs og lede forskellige fagligheder.

Lyt med og få til sidst i programmet forklaringen på, hvad Michael Mariendal mener, når han siger, at ledelse også er hykleri.

Du kan også læse mere dybdegående om opgaver og faldgruber for hvert ledelsesniveau i Væksthus for Ledelse publikation ”Pas på trinet!”. Download eller bestil den gratis her

Tip os om næste emne

Brok på arbejdspladsen, besparelser eller noget helt tredje? Der er planlagt otte udsendelser mere i serien, og hvad de præcis skal handle om, har du mulighed for at påvirke. Har du et forslag til et ledelsesemne, et ledelsesdilemma eller et spørgsmål, du gerne vil have taget op i programmet, så skriv til info@lederweb.dk. Så sender vi dit input videre til redaktionen bag programmet.        


Følg os også på Facebook, Twitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de næste programmer.  

Lyt til alle tre podcast her: 

Ørerne i Maskinen #1 - Om adfærdsledelse 

Programmet varer cirka 25 minutter

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre podcasten her.  

Ørerne i Maskinen #2 - Om sprog og ledelse 

Programmet varer cirka 25 minutter

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre podcasten her.  

Ørerne i Maskinen #3 - Om skift mellem ledelsesslag  

Programmet varer cirka 25 minutter

Hvis afspilleren ikke virker, kan du høre podcasten her.  

Note til de tekniske: Soundcloud-afspilleren virker ikke i ældre versioner af Internet Explorer. Hvis du skifter browser til fx Firefox eller til din smartphone eller tablet, virker det.

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcast på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af ørerne i maskinen, så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcasts samt følge Lederweb, så du får besked, når vi har nye podcasts klar. Du kan også afspille direkte fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er dedikeret til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads:
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

 

Skribentinfo

Kommentarer