Artikler om Disruption

Disruption er en hurtig og livstruende ændring af organisationers forretningsvilkår. Vi kender eksempler som Netflix, der har elimineret Blockbusters videoudlejning, har set hvordan Airbnb truer hotellerne og Smartphones har fået salget af digitale kameraer, gps’er og vækkeure til at dykke. Men er det ikke bare innovation, som vi godt kender? Jo.

Men disruption er radikal innovation, som spreder sig hurtigere og meget voldsommere på grund af nye teknologier og internettet. Det er accelereret innovation, som ikke kun handler om nye produkter, men lige så meget om innovation i forhold til brugervenlighed og forretningsmodeller.

I den offentlige sektor er disruption, når vilkårene for ens ydelser ændres hurtigt og livstruende. Der sker noget i ens omverden, som er så markant anderledes, at det rokker ved ens eksistensberettigelse. Forfatter Tune Hein definerer disruption i den offentlige sektor som: ”en hurtig, livstruende ændring for opgaveløsningen eller vilkår for kerneopgaven.”

Her kan du læse mere om, hvad disruption er, og hvad man kan lære af det. • Disruption
Viser 5 / 15
Ingen resultater.
 • Her er mellemlederens 3 største brølere

  Har du svært ved at slippe de opgaver, du havde som medarbejder, og higer du efter anerkendelse og tydelige resultater? Pas på du ikke ryger i den samme fælde, som mange andre mellemledere. Læs om de 3 største brølere, du kan begå som mellemleder.

  Læs mere
 • Forstå menneskets natur og få succes med forandringer

  Dine medarbejdere gør ikke automatisk noget, fordi du fortæller dem, at de skal, og det hjælper ikke at forsøge med trusler og tvang. Skal du lykkes med forandringer, kræver det, at du forstår den menneskelige natur, og at du tilrettelægger hjælp til den nye adfærd, der er nødvendig for forandringen. Læs om, hvordan du leder forandringer ved at fokusere på den menneskelige natur.

  Læs mere
 • Forandringsmatrix: Få styr på forandringen

  Den offentlige sektor er under forandring. Der er brug for kvalificeret ledelse, som kan håndtere forandringer i alle størrelser, men med hvilken ledelse og hvilket tempo? Her får du en forandringsmatrix, der giver overblik samt råd om, hvordan du skal lede forandringer.

  Læs mere
 • Forsker udpeger fem barrierer for tillidsbaseret ledelse

  Tillidsbaseret ledelse. Mange vil det, men få gør det. En ny ph.d. kortlægger de typiske forhindringer, når man går fra traditionel styring til tillidsbaseret ledelse. Læs om, hvad du kan gøre for at nedbryde barriererne for tillidsbaseret ledelse.

  Læs mere