Artikler om Disruption

Disruption er en hurtig og livstruende ændring af organisationers forretningsvilkår. Vi kender eksempler som Netflix, der har elimineret Blockbusters videoudlejning, har set hvordan Airbnb truer hotellerne og Smartphones har fået salget af digitale kameraer, gps’er og vækkeure til at dykke. Men er det ikke bare innovation, som vi godt kender? Jo.

Men disruption er radikal innovation, som spreder sig hurtigere og meget voldsommere på grund af nye teknologier og internettet. Det er accelereret innovation, som ikke kun handler om nye produkter, men lige så meget om innovation i forhold til brugervenlighed og forretningsmodeller.

I den offentlige sektor er disruption, når vilkårene for ens ydelser ændres hurtigt og livstruende. Der sker noget i ens omverden, som er så markant anderledes, at det rokker ved ens eksistensberettigelse. Forfatter Tune Hein definerer disruption i den offentlige sektor som: ”en hurtig, livstruende ændring for opgaveløsningen eller vilkår for kerneopgaven.”

Her kan du læse mere om, hvad disruption er, og hvad man kan lære af det. • Disruption
Viser 14 / 14
Ingen resultater.
 • Her er mellemlederens 3 største brølere

  Har du svært ved at slippe de opgaver, du havde som medarbejder, og higer du efter anerkendelse og tydelige resultater? Pas på du ikke ryger i den samme fælde, som mange andre mellemledere. Læs om de 3 største brølere, du kan begå som mellemleder.

  Læs mere
 • Forstå menneskets natur og få succes med forandringer

  Dine medarbejdere gør ikke automatisk noget, fordi du fortæller dem, at de skal, og det hjælper ikke at forsøge med trusler og tvang. Skal du lykkes med forandringer, kræver det, at du forstår den menneskelige natur, og at du tilrettelægger hjælp til den nye adfærd, der er nødvendig for forandringen. Læs om, hvordan du leder forandringer ved at fokusere på den menneskelige natur.

  Læs mere
 • Forandringsmatrix: Få styr på forandringen

  Den offentlige sektor er under forandring. Der er brug for kvalificeret ledelse, som kan håndtere forandringer i alle størrelser, men med hvilken ledelse og hvilket tempo? Her får du en forandringsmatrix, der giver overblik samt råd om, hvordan du skal lede forandringer.

  Læs mere
 • Forsker udpeger fem barrierer for tillidsbaseret ledelse

  Tillidsbaseret ledelse. Mange vil det, men få gør det. En ny ph.d. kortlægger de typiske forhindringer, når man går fra traditionel styring til tillidsbaseret ledelse. Læs om, hvad du kan gøre for at nedbryde barriererne for tillidsbaseret ledelse.

  Læs mere
 • Forstå hjernen og led klogere

  Dine medarbejder reagerer instinktivtfrem for rationelt langt oftere, end både du og de selv tror. En række processer i vores hjerner afgør, hvordan vi reagerer på alt fra forandringer til pressede situationer. Hvis du forstår de processer, kan du lede dine medarbejdere bedre. Det kaldes hjerneledelse. Bliv klogere på hjerneledelse og få råd om, hvordan du kan bruge det i din hverdag.

  Læs mere
 • Brugerinnovation i den offentlige sektor

  Brugerinnovationer er en opfindelse, der er gjort med henblik på at blive brugt af opfinderen selv. Her præsenteres du for de væsentligste indsigter fra innovationslitteraturen om brugerinnovation og får bud på, hvordan de kan kobles til brugerinnovation i den offentlige sektor.

  Læs mere
 • Hvad vi kan lære af disruption

  Skal velfærdssamfundet gøres langtidslevedygtigt gennem udvikling, eller skal der lige så stille tyndes ud i det, vi værdsætter? Og er der råd til at overkomme udfordringerne med uddannelse, integration, inklusion, livsstilssygdomme for at nævne nogle få? Artiklen retter blikket mod den offentlige sektors potentiale. Et potentiale der kan skabe et Bæredygtigt Velfærdssamfund. Potentialet er inspireret af begrebet disruption.

  Læs mere
 • Disruption – kort fortalt

  Disruption. Alle taler om det. Men hvad er det egentlig? Er det varm luft, eller noget du som offentlig leder bør forholde dig til? Lederweb har sat sig for at blive klogere på begrebet. Læs med her.

  Læs mere
 • Agil Ledelse: Digitaliseringens krav til lederen

  Det ikke den stærkeste leder eller organisation, der vinder, men den som bedst tilpasser sig og udnytter alle de nye muligheder.

  Læs mere
 • 4 råd: Sådan leder du i radikal uvished

  Hver dag vågner ledere op til spørgsmål som: Hvilke politiske vinde blæser i dag? Hvad skal jeg gøre, hvis Mathias går på barsel, og to andre fra afdelingen er sygemeldte? Radikal uvished er hverdag for de fleste ledere. Læs her, hvordan du leder i radikal uvished.

  Læs mere
 • Værktøj: Bliv klar til fremtiden med Corporate Foresight

  Et fremtidsscenarie kunne være, at om ti år har digitale medier erstattet alle bøger, en retrobølge bringer de klassiske bøger tilbage i centrum eller et helt tredje scenarie. Hvis du ser udviklingstendenser tidligt og udnytter dem til at effektivisere og optimere jeres ydelser, sikrer du borgerne størst mulig værdiskabelse for stadig strammere budgetter. Få her et værktøj til at forudsige forskellige fremtidsscenarier.

  Læs mere
 • Agilitet og nye helteroller for lederen

  Hvordan arbejder du med forandringer uden at miste pusten og blive stadig mere udmattet? I denne artikel får du et bud på hvordan du håndterer den organisatoriske omskiftelighed som er uundgåelig i mange offentligt lederes hverdag. Dertil bliver du introduceret til lederens tre nye helteroller som er vigtige i arbejdet med forandringer.

  Læs mere