Artikler om Medarbejdersamtaler (MUS)

En medarbejderudviklingssamtale er en forberedt, struktureret og fremadrettet samtale mellem leder og medarbejder. Det er her fremtidige arbejdsopgaver, forventninger og kompetenceudvikling med mere tages op.

Har du brug for inspiration til, hvordan du forbereder, gennemfører og følger op på medarbejderudviklingssamtalen, så er der masser af inspiration at hente i Lederwebs mange artikler om emnet. Du kan bl.a. læse om forudsætningerne for den værdiskabende MUS, du kan finde inspiration til, hvordan du tackler forskellige medarbejdertyper til MUS, og du kan læse, hvad den næste generation af MUS bør indeholde. Du finder også artikler, der stiller spørgsmålstegn ved, om tiden er løbet fra MUS, mens du ligeledes kan få serveret opskriften på den gode MUS.

Lederweb byder også på værktøjer, der hjælper dig med at sikre, at MUS hos jer er et redskab til at sikre udvikling af dine medarbejdere og organisationen.Viser 5 / 39
Ingen resultater.
 • Skema til MUS-samtaler

  Strukturér samtalen med et enkelt skema.

  Læs mere
 • Opskrift på den gode MUS

  Mange ledere og medarbejdere oplever MUS som spild af tid. Men brugt rigtigt er MUS et vigtig redskab til at sikre udvikling af dine medarbejdere og organisationen. Her får du en guide til, hvordan du indfrier potentialet i MUS.

  Læs mere
 • De 8 største MUS(e)-fælder

  Der findes masser af skemaer og anbefalinger til, hvordan MUS skal forløbe. Alligevel kan de fleste nikke genkendende til en MUS, der ikke gav værdi, eller som løb i en forkert retning. Lederweb har været igennem de forskellige udgivelser om MUS og samlet de otte største ”musefælder”, du som leder bør være opmærksom på.

  Læs mere
 • MUS-værktøj: Inspirationsspørgsmål og kompetencehjul

  KL's MUS-værktøj indeholder en række inspirationsspørgsmål og et kompetencehjul. Værktøjet skal sikre, at man kommer hele vejen rundt i samtalen. Og samtidig er det let at bruge. I artiklen er værktøjet gjort generelt, så det kan anvendes af mange arbejdspladser. Læs her om værktøjet og få inspiration til jeres næste MUS.

  Læs mere