
Skema til MUS-samtaler
Strukturér samtalen med et enkelt skema.
Læs mereEn medarbejderudviklingssamtale er en forberedt, struktureret og fremadrettet samtale mellem leder og medarbejder. Mange arbejdspladser har faste retningslinjer for, hvad der som minimum skal tages op i løbet af en medarbejderudviklingssamtale – også kaldet for MUS. Det kan for eksempel være opfølgning på tidligere samtale, nuværende og fremtidige arbejdsopgaver, personlige mål, samarbejde og kompetencer og ansvar.
Rigtigt brugt er MUS et vigtig redskab til at sikre udvikling af dine medarbejdere og organisationen. På Lederweb har vi samlet en række artikler, der giver dig inspiration til, hvad du skal spørge om i en MUS samtale, konkrete skemaer til MUS, råd om hvordan du håndterer forskellige medarbejdertyper til MUS, og hvordan du sikrer, at samtalen har en effekt.
Strukturér samtalen med et enkelt skema.
Læs mereDer findes masser af skemaer og anbefalinger til, hvordan MUS skal forløbe. Alligevel kan de fleste nikke genkendende til en MUS, der ikke gav værdi, eller som løb i en forkert retning. Lederweb har været igennem de forskellige udgivelser om MUS og samlet de otte største ”musefælder”, du som leder bør være opmærksom på.
Læs mereFå en kort introduktion til hvordan du forbereder, gennemfører og følger op på medarbejderudviklingssamtalen.
Læs mereKL's MUS-værktøj indeholder en række inspirationsspørgsmål og et kompetencehjul. Værktøjet skal sikre, at man kommer hele vejen rundt i samtalen. Og samtidig er det let at bruge. I artiklen er værktøjet gjort generelt, så det kan anvendes af mange arbejdspladser. Læs her om værktøjet og få inspiration til jeres næste MUS.
Læs mereLedere af teams finder en guldgrube af viden i Belbins teamrolleteori. Især offentlige arbejdspladser vinder økonomisk og menneskeligt ved at udnytte potentialet i teams bedre. Læs her hvordan I arbejder med teorien i fx MUS- og GRUS-samtaler.
Læs mere