’Ideer der forandrer’ er et gratis og håndholdt værktøj til innovations- og forandringstræning for lederne. Og genbrugstanken lever i julegaven. For ideerne er nogle som ledere fra hele landet selv har skrevet og sendt til projektlederne bag projektet. De 25 bedste ideer er blevet udvalgt og bearbejdet, så de kan blive formidlet enkelt og kreativt på nettet – fx gennem små filmklip, illustrationer mv.
”Det er et rigtig godt initiativ, fordi det udnytter ny teknologi til at skabe et praktisk værktøj for kommunale ledere. Ret nemt og konkret,” udtaler professor i offentlig strategisk ledelse, Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet. “Vi ved fra al forskning og erfaring, at hvis vi vil have mere innovation og forandring, så skal lederne gå forrest, derfor er det spændende, når der bliver udviklet nye værktøjer målrettet dem.”
Årets brøler, riv siloerne ned og sæt pris på møder
Årets brøler, riv siloerne ned og sæt pris på møder, er alle overskrifter til nogle af ideerne. Beskrivelserne og metoderne lanceres drypvis med to ideer om ugen indtil midten af marts 2013.
”’Ideer der forandrer’ er tænkt som en hjælp til alle ledere, der gennem små ændringer i hverdagen gerne vil sætte skub i de innovative kræfter hjemme på deres arbejdspladser. Vi har valgt at lade ideerne komme drypvis, så lederne har bedre mulighed for at reflektere over ideen og måske sætte den i værk,” udtaler Dorthe Storm Meier, OAO der er en af projektlederne fra Væksthus for Ledelse.
Ledere er under stort pres
”Mange offentlige ledere vil have brug for konkrete innovative ideer,” fastslår Christian Bason, der er Innovationschef i MindLab, som er en statslig udviklingsenhed.
Christian Bason uddyber: ”Jeg tror, det skyldes de vilkår offentlige ledere har i dag. De er ofte optaget af mange og meget forskellige opgaver og har sjældent tid eller ro. Lederen skal være til stede for medarbejderne, budgettet og love og rammer skal overholdes, derudover skal fagligheden udvikles. Det betyder, at mange ledere ofte arbejder under stort pres. Og mange har sjældent tid til fordybelse og tænke ud af boksen. I det perspektiv kan mange have nytte af konkrete, håndholdte ideer”.
Læs mere