7 fejl du skal undgå med dit kropssprog

Du skal vælge dine ord med omhu. Men lige så vigtigt er det, at dit kropssprog stemmer overens med det, du siger. Hvis der er uoverensstemmelse, risikerer du at fremstå utroværdig eller måske signalere noget helt andet end det, du egentlig ville. Få overblik over, hvilke typiske fejl, du bør undgå.

Skribentinfo

Man siger, at man danner sit første indtryk af en person inden for syv til 30 sekunder. Og hvis du ikke har det rette kropssprog, efterlader du måske et dårligt indtryk allerede, inden du har åbnet munden.

De fleste af os ved det godt. Kropssprog er mere end et håndtryk og et smil. Men ifølge Lolly Daskal, der er amerikansk ledelsescoach og forfatter, undervurderer mange ledere alligevel, hvor stor indflydelse deres kropssprog har på deres styrke som leder.

Lolly Daskal udpeger nogle af de typiske fejl, mange ledere begår i forhold til deres kropssprog, og hvad du bør undgå, hvis du vil gøre et godt indtryk som leder:

1. Dit kropssprog kolliderer med de ord, du siger

Hvis du siger: "Lad os alle arbejde sammen om dette," mens dine hænder er krydset over brystet, vil du sende modstridende signaler. Man har tendens til at stole mere på det non-verbale end det verbale, når der er uoverensstemmelse mellem dem. Hvis du vil have andre til at tro på dine ord, som her om at samarbejde om en opgave, skal du ikke have armene over kors, men i stedet se indbydende og venlig ud.

2. Du løfter din hage lidt op, når du taler

Mange løfter deres hage lidt op, når de taler. Især hvis man er stolt over det, man fortæller. Men det sender også et signal om, at du føler dig mere værd end den person, du taler til. Så sænk hagen og bliv på samme niveau.

3. Du har en fod mod døren

Kig på en persons fødder og skuldre for at finde ud af, om de er interesserede i jeres samtale. Den første indikator på, at en person forsøger at komme ud af samtalen er, når de drejer en skulder eller en tå væk. For at vise dit engagement i en samtale, skal du holde din krop rettet mod den person, du taler med.

4. Du har ikke øjenkontakt

Når du undgår øjenkontakt med den, du taler med, sender du et signal om, at du ikke interesserer dig i samtalen eller personen, du taler med. Læs også: Hvorfor du nogle gange bør være varsom med at kigge din samtalepartner for meget i øjnene. 5. Du kan ikke holde dig i ro Fødder, der vipper op og ned, fingre, der piller i håret, hænder, der trommer på bordet. Det er meget distraherende at tale med en, der ikke kan sidde stille. Når du skal tale (og taler med andre), så er det vigtigt, at din krop er afslappet, også selvom du har travlt.

6. Du går for tæt på

Det er vigtigt at give dem, du taler med, nok plads. Nogle går helt tæt, når de taler til andre. Det er der ingen, der bryder sig om. Man bør altid holde sig en armslængde væk fra den, man taler med. Men hvis du går for langt væk, risikerer du at signalere, at du er uinteresseret i samtalen.

7. Du kigger på dit ur

Når den du taler med hele tiden kigger på sit ur (eller telefon), signalerer det, at vedkommende keder sig og allerede mentalt er tjekket ud af jeres samtale. Lad være med det.

Læs den originale artikel "7 body language mistakes you need to avoid" her

Læs også: Dit kropssprog afslører din styrke som leder

Skribentinfo

Kommentarer