Har du tid til ledelse?

Hun løber stærkere og stærkere men har alligevel en følelse af aldrig at fuldføre sine opgaver. Symptomerne på stress begynder at melde sig. I en ny programserie på DR 2 hjælper ledelseseksperter hverdagens helte – de offentlige ledere – tilbage på rette spor

Skribentinfo

"Jeg har sådan et billede inde i hovedet af, at jeg løber, og der er en, der render efter mig med en "ildflamme", siger Pia Nordstrøm til DR.

I programserien Mission Ledelse sætter DR 2 fokus på hverdagens helte – de offentlige ledere. Landets førende ledelseseksperter er samlet for at hjælpe lederne tilbage på rette spor.

I første program kunne du møde Pia Norstrøm, når hun bliver fulgt af ledelseskonsulenten Jannick B. Pedersen, der hjælper Pia til at blive en bedre leder og mindre stresset i sin hverdag.

Pia er leder for 13 medarbejdere i en børnehave i Brønshøj. Siden sin udnævnelse har hun kæmpet med at samle to børnehaver til én, massive ombygninger og ny pædagogisk struktur.

Pia brænder for det pædagogiske og har svært ved at få tid til ledelse. Børnehaven er presset på økonomien. Derfor hjælper Pia ofte til med børnene, og når hun går hjem, tager hun ofte en stak dokumenter med, så kan klare sine ledelsesopgaver derhjemme. Det sker ofte om aftenen og om natten. Konsekvensen er at Pia glemmer sine aftaler og ikke kan sove om natten.

Hun føler, at hun løber og løber og alligevel aldrig bliver færdig med sit arbejde. Jannik B. Pedersen besøger Pia Nordstrøm i Brønshøj. Han arbejder i det daglige som coach for topledere, og i løbet af tre dage skal han hjælpe Pia til at blive bedre til at strukturere sit arbejde som leder og ikke mindst lære at se sig selv som leder og ikke som pædagog.

Et af problemerne er nemlig, at Pias omgivelser belønner hendes pædagogarbejde. Der er ikke nogen, der anerkender og roser hende for det ledelses- og administrative arbejde, siger Jannick B. Pedersen til DR efter sit første besøg hos Pia.

Efter sit første besøg hos Pia spotter Jannick hurtigt en række problemer: Børnehavelederen bruger for meget tid på hasteopgaver, der er ofte børn på hendes kontor og hun har ikke noget ledelsessprog. Hun kan simpelthen ikke beskrive sine opgaver som leder.

Til at begynde med giver Jannick B. Pedersen børnehavelederen tre opgaver, som skal styrke hendes personlige balance:

1. Hun skal gå tur to gange om ugen

2. Hun skal frede sit kontor for børn

3. Hun skal planlægge sin uge

Læs også

Arbejdsnarkomani - afhængig af arbejdet 

7 trin til bedre uddelegering

Skribentinfo

Kommentarer